Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звіт головного спеціаліста відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку громадян виконавчого комітету селищної ради про роботу протягом 9 місяців 2022 року

Дата: 20.10.2022 14:15
Кількість переглядів: 467

Фото без опису

З метою якісного і своєчасного вирішення завдань цивільного захисту Лугинської селищної ради у 2022 році головним спеціалістом відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку громадян виконавчого комітету селищної ради було підготовлено рішення виконавчого комітету від 27.01.2022 № 6 «Про основні заходи цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2022 рік», яким затверджено план заходів цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2022 рік, організаційно-методичні вказівки підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях, програму загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій до дій у надзвичайних ситуаціях.

З початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України і до 30.04.2022 проводилося постійне чергування в приміщенні селищної ради для забезпечення оперативного інформування населення та старост старостинських округів про повітряну тривогу.

Цілодобово проводиться оповіщення старост старостинських округів селищної ради у разі повітряної тривоги у месенджері «Viber». Крім того, оповіщення населення громади про повітряну тривогу здійснюється у месенджерах «Viber»  та «Telegram».

Постійно здійснюється контроль за роботою сирени централізованого оповіщення, яка знаходиться в смт Лугини. У випадку неспрацювання сирени здійснюється оперативне інформування оперативного чергового департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської обласної військової адміністрації.

Відкориговано План евакуації населення Лугинської селищної ради у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Підготовлено додатки до Плану в разі вторгнення окупаційних військ на територію селищної ради.

Протягом першого півріччя 2022 року організовано проведення 12 засідань селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких, серед іншого, розглядалися питання щодо пожежної безпеки, а також організації освітнього процесу для здобувачів освіти селищної ради в умовах воєнного стану.

У період з 17 по 20 травня 2022 року взято участь у навчанні в режимі онлайн, яке проводили Коростенські територіальні курси цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії), за категорією: «Посадові особи, на яких покладені обов’язки з питань ЦЗ (за відсутності окремої штатної одиниці) в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, та суб’єктах господарювання незалежно від форм власності».

Протягом серпня 2022 року спільно з працівниками відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради проводилося повторне обстеження об’єктів (будівель, споруд, приміщень) щодо можливості їх використання для укриття здобувачів освіти та персоналу закладів освіти як найпростіших укриттів та оцінку стану готовності захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційних укриттів) закладів освіти селищної ради.

За результатами проведеного обстеження підготовлено відповідні акти, які було направлено на розгляд обласної комісії щодо прийняття рішення про режим роботи закладів освіти селищної ради.

З 23 серпня проводиться видача продуктових наборів для сімей внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території селищної ради. Так, протягом серпня-вересня 2022 року видано 176 продуктових наборів.

Крім того, проводилася видача продуктових наборів сім’ям військовослужбовців. Протягом вересня 2022 року видано 124 набори.

Постійно проводиться інформування структурних підрозділів Житомирської обласної та Коростенської районної військових адміністрацій з метою надання необхідної інформації.

На офіційному вебсайті селищної ради та сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» розміщується інформація щодо порядку дій в умовах війни, у разі повітряної тривоги, з питань пожежної та техногенної безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь