Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звіт служби у справах дітей Лугинської селищної ради за вересень 2022 року

Дата: 17.10.2022 12:15
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

Станом на 01.09.2022 на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (далі-первинний облік), служби у справах дітей Лугинської селищної ради (далі-служба) перебувало 60 статусних дітей (22 дитини-сироти і 38 дітей, позбавлених батьківського піклування) та 5 дітей, які залишились без батьківського піклування.

Впродовж вересня місяця 2022 року, в зв’язку з досягненням повноліття, 1 статусну дитину було знято з первинному обліку.

Із 59 статусних  дітей, 57 дітей перебуває в сімейних формах виховання, що становить 96,61 відс., в тому числі:

  • 50 – під опікою та піклуванням;
  • 3 – в дитячих будинках сімейного типу;
  • 4 –  в прийомній сім’ї.

2 статусні дитини перебувають в інтернатних закладах, в тому числі   1 – в обласному будинку дитини та 1- в Бердичівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

На підставі графіка здійснення контролю за станом утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідано 2 сім’ї та обстежено житлово-побутові умови проживання 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників на території Лугинської селищної ради та складено відповідні акти.

Станом на 01.09.2022  в службі обліковувалося 92 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах (далі-СЖО), та які виховуються у 34 сім’ях, у яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Впродовж вересня місяця поточного року було взято на облік дітей СЖО 1 малолітню дитину.

Працівником служби спільно з інспектором ювенальної превенції Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області, поліцейськими офіцерами Лугинської селищної ради проведено профілактичний рейд, в ході якого обстежено 4 сім’ї, в яких проживають 10 дітей. Під час обстеження сімей з батьками та дітьми проведено роз’яснювальну роботу (бесіди). До батьків, які систематично вживають алкогольні напої, не виконують батьківські обов’язки щодо виховання дітей, здійснено заходи профілактичного, виховного, адміністративного характеру, в т.ч. попереджено 5 батьків, ініційовано притягнень до адміністративної відповідальності 2 батьків.

Впродовж  звітного періоду направлено листи на адресу Лугинського районного суду в Житомирській області щодо передачі позовних заяв про позбавлення батьківських прав 3 батьків відносно 3 дітей для розгляду до суду, що найбільш територіально наближений до Лугинського районного суду Житомирської області.

Впродовж  звітного періоду до служби надійшло 40 документів, які розглянуто у визначені законодавством терміни. Також, зареєстровано 35 документів вихідної кореспонденції з різних питань основної діяльності служби, в тому числі 24 документи - це звітні інформації за 9 місяців (3 квартал) 2022 року, направлені до служби у справах дітей облдержадміністрації.

З метою забезпечення прав дітей та реалізації права громадян на отримання повної та достовірної інформації про дітей, які можуть бути усиновлені або влаштовані в їхні сім’ї, а також для накопичення, зберігання, обліку, пошуку та використання даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, опікунів, піклувальників, проводилася відповідна робота щодо внесення інформації про дітей до Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь