Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ПРО СПЕЦІАЛЬНУ БЮДЖЕТНУ ДОТАЦІЮ

Дата: 12.09.2022 14:04
Кількість переглядів: 431

Фото без опису

 

16 серпня 2022 року Кабінетом Miнicтpiв України було прийнято Постанову № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» (далі - Порядок). Порядком передбачена зокрема спеціальна бюджетна дотація на утримання кopiв.

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції”, що надаються з метою забезпечення безперебійного виробництва сільськогосподарської продукції, гідвищення рівня продовольчої безпеки та економічної стійкосі України.

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та iншi виробники сільськогосподарської продукщії (далі — отримувачі).

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача повинні бути внесені до Державного аграрного реєстру.

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Бюджетнi кошти надаються для підтримки за такими напрямами:

 бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;

 спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (кopiв) yсix напрямів продуктивності.

 Наголошуемо, що отримувач може скористатися одноразово одним iз визначеиих у цьому пункті напрямів.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами - громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи - громадяни України.

Бюджетні кошти надаються отримувачам:

бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності — у poзмipi 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;

 спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (коpiв) yсix напрямів продуктивності  надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у poзмipi 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру — 15 листопада поточного року.

Вкотре наголошуємо власників  на вчасному поданні до Єдиного державного реєстру тварин даних про народження телят, надходження та вибуття тварин до/з господарства.

 

Лугинське управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь