Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Карантин в Україні через коронавірус продовжили до кінця року

Дата: 02.09.2022 09:46
Кількість переглядів: 498

 

Фото без описуФото без опису

Уряд продовжив карантин на чотири місяці.

В Україні карантин та режим надзвичайної ситуації через коронавірус продовжили до кінця року.

Нагадаємо, карантин для протидії поширенню коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Востаннє Кабмін продовжив карантин у нашій країні у травні — до 31 серпня 2022 року. 

Останнім часом кількість хворих на COVID-19 в Україні збільшується. За даними ВООЗ, у світі знову почала стрімко зростати смертність від коронавірусу. Лише за останні чотири тижні кількість зареєстрованих випадків смерті збільшилась на 35%.

Нагадаємо, в Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. Офіційно в нашій країні вже зафіксували кілька випадків цього виду Covid-19, всі у Чернівецькій області. Проте у МОЗ наголошують, що не виключено, що підтип Омікрону ВА.5 вже є в інших регіонах України.

Через повномасштабне вторгнення Росії деякі карантинні правила пом'якшили. Скасували рівні епідемічної небезпеки в регіонах, а носіння масок не обов'язкове.

Які карантинні обмеження діють в Україні?

Зазначимо, що ще в травні Міністерство охорони здоров'я України повідомляло, що через початок повномасштабної війни з Росією вирішили послабити деякі карантинні правила. Наприклад, масковий режим перестав бути обов'язковим, а також сертифікат про вакцинацію більше не потрібен для поїздок між областями, використання спортзалів і культурних закладів. Було вирішено призупинити відсторонення від роботи співробітників, які не зробили щеплення від COVID-19.

Аби вберегтися, варто не забувати про маски, уникати місць масового скупчення людей, а коли захворіли – сидіти вдома. Також слід пам’ятати про вакцинацію.

 

                                                   Лугинське управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь