Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

В Лугинській громаді перейменували вулиці та провулки

Дата: 20.07.2022 11:43
Кількість переглядів: 1307

 

Фото без опису

             Житомирська регіональна філія ДП «Національні інформаційні системи» своїм листом від 11.07.2022 року повідомила селищного голову Лугинської громади Петра МЕЛЬНИКА про внесення до Словників Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформації про перейменування вулиць та провулків.

          Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», враховуючи рішення виконавчого комітету селищної ради від 12.05.2022 № 37 «Про схвалення проекту рішення селищної ради «Про перейменування вулиць, провулків на території Лугинської селищної ради», пропозицій старост громади, рекомендації комісії Лугинської селищної ради з питань топономіки, охорони та збереження історико – культурного середовища, постійної комісії Лугинської селищної ради з гуманітарних питань, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування, законності, правопорядку і прав людини, депутатами селищної ради було прийняте рішення про перейменування вулиць та провулків в межах громади.

           В населених пунктах Лугинщини з'явилися вулиці: Григорія Сковороди, Василя Стуса, В'ячеслава Чорновола; провулки Нестора Літописця та Олени Пчілки. Імена визначних земляків, вже тепер, отримали вулиці Л.М. Вишневського, лікаря початку ХХ століття та Ореста Лагодюка нашого сучасника, професійного хірурга. Також є вулиця пам'яті краєзнавця, педагога Сульської З. В.

          Всього в громаді перейменовано 47 вулиць та провулків. 

В смт. Лугини: вулиця Димитрова – перейменована на – вулиця Древлянська; вулиця Комсомольська – на – вулиця Сковороди Григорія; провулок Комсомольський – на – провулок Володимира Великого; вулиця Комарова – на – вулиця Богуна Івана; вулиця Горького – на – вулиця Сульської Зої; вулиця Матросова – на – вулицю Варшавська; вулиця Донського – на – вулиця Незалежності; провулок Донського – на – провулок Нестора Літописця; вулиця Кошового – на – вулиця Сосновий Бір; вулиця Шевцової – на – вулиця Трипільська; вулиця Громової – на – вулиця Огієнка Івана; вулиця Ломоносова – на – вулиця Чубинського Павла; вулиця Фількова – на – вулиця Академіка Вернадського; вулиця Бовсуновського – на – вулиця Бовсунівська; вулиця Мічуріна – на – вулиця Миру; вулиця Островського – на – вулиця Стуса Василя; провулок Островського – на – провулок Олени Пчілки; вулиця Гагаріна – на – вулиця Прорізна; вулиця Толстого – на – вулиця Хлібна; вулиця Першотравнева – на – вулиця Пилипа Орлика; вулиця Павлова – на – вулиця Вишневського; вулиця Кузнецова – на – вулиця Чорновола В'ячеслава; вулиця Жовтнева – на – вулиця Поліська; вулиця Шапарчуків – на – вулиця Січових Стрільців; вулиця Добровольського – на – вулиця Лагодюка Ореста.

     Смт. Миролюбів: вулиця Гагаріна – на – вулиця Затишна; вулиця Малікова – на – вулиця Мирна.

     Село Станційне: вулиця Комарова – на – вулиця Миру; вулиця Кошового – на вулиця Івана Франка; вулиця Гагаріна – на – вулиця Каденюка Леоніда; вулиця Жовтнева – на – вулиця Пантелеймона Куліша.

     Село Липники: вулиця Горького – на – вулиця Поліська; вулиця Щорса – на – вулиця Козацька Рудня; вулиця Чехова – на – вулиця Затишна; вулиця Кірова – на – вулиця Вишнева; вулиця Гагаріна – на – вулиця Солов'їна.

     Село Бовсуни: вулиця Кирпична – на – вулиця Цегляна; провулок Перше Травня – на провулок Травневий.

     Село Радогоща: вулиця Московська – на – вулиця Зелена; вулиця Камчатка – на – вулиця Хутір.

      У селі Солов'ї вулиця Колгоспна переіменована в Центральну, в с. Остапи вулиця Партизанська переіменована в Миру, в с. Калинівка вулиця Колгоспна переіменована в Сільську, в с. Леонівка вулиця Гагаріна переіменована в Джерельну, в с. Миколаївка вулиця Партизанська переіменована в Хлібну, в с. Новосілка вулиця Гагаріна переіменована у Вишневу, в с. Путиловичі вулиця Матросова переіменована в Матросівську.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь