Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звіт щодо виконання завдань цивільного захисту у першому півріччі 2022 року

Дата: 14.07.2022 14:30
Кількість переглядів: 1717

 

Фото без опису

З метою якісного і своєчасного вирішення завдань цивільного захисту Лугинської селищної ради у 2022 році головним спеціалістом відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, мобілізаційної роботи та військового обліку громадян виконавчого комітету селищної ради було підготовлено рішення виконавчого комітету від 27.01.2022 № 6 «Про основні заходи цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2022 рік», яким затверджено план заходів цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2022 рік, організаційно-методичні вказівки підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях, програму загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій до дій у надзвичайних ситуаціях.

З початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України і до 30.04.2022 проводилося постійне чергування в приміщенні селищної ради для забезпечення оперативного інформування населення та старост старостинських округів про повітряну тривогу.

Цілодобово проводиться оповіщення старост старостинських округів селищної ради у разі повітряної тривоги у месенджері «Viber». Крім того, оповіщення населення громади про повітряну тривогу здійснюється у месенджерах «Viber»  та «Telegram».

Постійно здійснюється контроль за роботою сирени централізованого оповіщення, яка знаходиться в смт Лугини. У випадку неспрацювання сирени здійснюється оперативне інформування оперативного чергового департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської обласної військової адміністрації.

Відкориговано План евакуації населення Лугинської селищної ради у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Підготовлено додатки до Плану в разі вторгнення окупаційних військ на територію селищної ради.

Протягом першого півріччя 2022 року організовано проведення 12 засідань селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких, серед іншого, розглядалися питання щодо пожежної безпеки, а також організації освітнього процесу для здобувачів освіти селищної ради в умовах воєнного стану.

У період з 17 по 20 травня 2022 року взято участь у навчанні в режимі онлайн, яке проводили Коростенські територіальні курси цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (ІІІ категорії), за категорією: «Посадові особи, на яких покладені обов’язки з питань ЦЗ (за відсутності окремої штатної одиниці) в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, та суб’єктах господарювання незалежно від форм власності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь