Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗВІТ відділу соціального захисту  та охорони здоров'я виконавчого комітету Лугинської селищної ради за І півріччя 2022 року

Дата: 13.07.2022 12:14
Кількість переглядів: 281

        За  перше півріччя 2022 року до відділу соціального захисту  та охорони здоров'я виконавчого комітету Лугинської селищної ради  звернулося 3981 громадянин з них  788  жителів громади за соціальними допомогами, 795 за пільгами та 518 за субсидіями, також 700  домогосподарствам надано пільгу на тверде паливо, 1200 внутрішньо переміщені особи отримали компенсаційні виплати.

          

         З 1 лютого 2022 року на трьох комп’ютерах встановлено нову програму, яка використовується в режимі дослідно-промислової експлуатації ЄДИНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ. Ця програма працює паралельно з програмою діючою «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА» тобто наші спеціалісти одночасно вносять весь пакет документів в обидві програми, тоді формується справа в паперовому вигляді з копії документів які передаються до відділу №2 Коростенської райдержадміністрації.

 

         На даний час тестування Програми поширюється на такі допомоги:

  • Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • Допомога при усиновлені дитини;
  • Допомога на дітей одиноким матерям;
  • Допомога на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежні), гострі або хронічні захворювання нирок ІУ ступеня, на дитину яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність;
  • Державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • Державна соціальна допомога малозабезпеченим родинам.

         Також за допомогою цих програм передаються дані про внутрішньо переміщених громадян стосовно виплат передбачених Постановою № 332 Кабінету Міністрів України. За перше півріччя передано на призначення більше 1200 справ внутрішньо переміщених осіб.

        

          До відділу соціального захисту та охорони здоров'я Лугинської селищної ради протягом І півріччя  2022 року надійшло 19 повідомлень про сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують допомоги (в них 76 дітей).

 

Головним спеціалістом відділу проведено відвідування вищезазначених сімей з метою здійснення оцінки потреб сім'ї. За висновками оцінки потреб сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах визначено: 8 сімей – складні життєві обставини не підтверджено, 11 сімей – які опинилися у складних життєвих обставинах (10 сімей - простий випадок, 1 сім’я – випадок  середньої складності). Причина складних життєвих обставин: 3 сім'ї - зловживання алкоголем, 1 – конфлікти між батьками, 7 сімей - ухилення від виконання батьківських обов'язків.

Відповідно до рішення про надання/відмову в наданні соціальних послуг відділу соціального захисту та охорони здоров'я 19 сім'ям надано соціальні послуги:

1- екстреного (кризового) втручання;

3 - соціальний супровід сімей у яких виховуються діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування;

2 - представництво інтересів;

6 - соціальна профілактика;

1 - соціальний супровід;

19 - натуральна допомога.

 

З метою реінтеграції дітей (які перебувають цілодобово в соціальних закладах (школах – інтернатах), підготовлено оцінку служб (послуг) громади, в які можлива реінтеграція/інтеграція дитини на 11 сімей.

        

  Проведено роботу комісій:

 -  з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;

- щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

 

Здійснено моніторинг переліку об’єктів оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

Проведено надання 50 багатодітним сім'ям допомоги від Лугинської селищної ради спільно з релігійними організаціями в умовах воєнного стану.

  

Проведено прийом документів та нарахування виплат компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг,  8 домогосподарствам.

Здійснено прийом документів на присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

 

Сформовано документи на призначення компенсації для придбання твердого палива 700 особам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь