Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗВІТ комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лугинської селищної ради за перше півріччя 2022 року

Дата: 13.07.2022 11:39
Кількість переглядів: 876

       Основним завданням Територіального центру є виявлення громадян, які потребують сторонньої допомоги, визначення їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні та забезпечення якісного надання соціальних послуг.

   Територіальний центр через свої структурні підрозділи забезпечує безоплатне соціальне обслуговування громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу та надає платні соціальні послуги громадянам, які мають таких рідних.

       До структури Територіального центру входять  такі підрозділи:

- відділення соціальної допомоги вдома;

- відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

 За період проведення військових дій країною агресором на території нашої держави за допомогою до Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» з різних питань зверталися жителі громади та внутрішньо переміщені особи, які не перебувають на обслуговуванні у територіальному центрі. Всі звернення були опрацьовані та надана допомога: одягом та взуттям (б/у), постільною білизною, продуктовими та гігієнічними наборами, засобами реабілітації, консультації щодо інших питань.

    Було влаштовано дві особи в будинок-інтернат геріатричного типу.  Найбільш затребувані  соціально-побутові послуги:

- доставка продуктів харчування, медикаментів;

- ведення домашнього господарства;      

- сільськогосподарські роботи (копання, обробіток  городів);

- оформлення субсидій та інших документів;

- допомога в оплаті комунальних послуг;

- допомога в приготуванні їжі та інше.

      У відділенні  соціальної допомоги вдома протягом першого півріччя 2022 року проводилася робота по виявленню та обслуговуванню громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, одиноких та одиноко проживаючих громадян. Було взято на обслуговування 14 громадян похилого віку, які знаходяться в складних  життєвих обставинах та  вкрай потребують сторонньої допомоги. Охоплено обслуговуванням 407 осіб. З числа отримувачів соціальних послуг у відділенні соціальної допомоги вдома на безоплатній основі послуги отримали 306 осіб, на платній основі – 101 особа,    з них 4 ветерани війни та   103 особи з інвалідністю,    з яких  27 - інваліди з дитинства.

Соціальні послуги надають 39 соціальних робітників, які опікуються людьми похилого віку, особами з інвалідністю та тими, хто потрапив у складні життєві обставини у 42 населених пунктах Лугинської селищної ради.

    Середнє навантаження на одного соціального робітника становить 10 осіб. Працівниками відділення надано 50 400 соціальних послуг та здійснено 24 081 відвідування.  Отримано 30 200,00 гривень за надання платних послуг.   

Відділенням організації адресної грошової та натуральної допомоги завдяки співпраці з громадськими та благодійними організаціями було надано гуманітарну допомогу 167 малозабезпеченим особам та багатодітним сім’ям, з яких 91 особа це вимушені переселенці.

         Соціальні послуги надаються за індивідуальними потребами громадян.

Завдяки тісній співпраці з ГО «Хлібний дім» забезпечені гарячим харчуванням 13 підопічних територіального центру на суму 74 тис. 275 грн.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь