Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Ще раз про Національну платформу продовольчої безпеки

Дата: 01.06.2022 09:18
Кількість переглядів: 443

Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України розроблена та впроваджується Національна платформа продовольчої безпеки.

Платформа продовжує допомагати місцевим громадам, комерційним структурам та волонтерським організаціям оперативно взаємодіяти та вирішувати питання постачання товарів, у яких є потреби на місцях. На сьогодні учасниками платформи вже є 4 тисячі користувачів.

Станом на середину травня на платформі опубліковано 1,4 тисячі потреб у продуктах та товарах першої необхідності в різних областях України (найбільше – в Миколаївській області). Серед товарів, на які є попит – пшеничне борошно, дизельне паливо, м'ясні консерви, крупи, кава, чай, засоби гігієни та побутова хімія. Крім того, є потреби у непродовольчих товарах для представників територіальної оборони.

Кількість пропозицій, опублікованих на платформі, на сьогодні становить 1,2 тисячі. Найбільше пропозицій – в Полтавській області. Серед найпоширеніших пропозицій – цукор, яйця курячі, вода (бутильована), борошно та свіже м'ясо ВРХ.

Нагадаємо, цінність платформи полягає в доступі користувачів до актуальної інформації та можливості прямого контакту між покупцем та постачальником. Крім того, ще однією перевагою платформи є можливість замовлення логістичних послуг.

Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною.

До реєстрації на Платформі запрошені:

- військові адміністрації;

- територіальні громади;

- підприємства-виробники продукції;

- торговельні мережі та просто крамниці;

- спілки й організації, що займаються формуванням та доставкою гуманітарних вантажів;

- підприємства та ФОПи, що надають логістичні послуги

За допомогою Платформи можна:

- визначити потреби конкретної військової адміністрації, територіальної громади та забезпечити цільове формування і надходження гуманітарної допомоги;

- здійснювати прозорий обмін інформацією між військовими адміністраціями різних рівнів, з обмеженим доступом до інформації пересічних учасників Платформи;

- спланувати комерційні операції між продавцем та покупцем готової продукції;

- знайти та замовити необхідні для виробництва інгредієнти в діючих виробництв та експортерів;

- залишити власну потребу/замовлення в продуктах на гуманітарній та комерційній основах;

- знайти покупця для власного комерційного товару.

Запрошуємо всіх небайдужих зареєструватися на Платформі. Лише при об’єднанні зусиль усіх зацікавлених служб можна забезпечити продовольчу безпеку Житомирської області та держави в цілому.

При виникненні питань – звертатись до Лугинського управління Держпродспоживслужби за адресою смт Лугини, вул. Горького,8/42, ІІ поверх (приміщення Податкової інспекції). Заздалегідь вдячні за співпрацю.

Лугинське управління Держпродспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь