Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Держпродспоживслужба інформує

Дата: 06.05.2022 10:27
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

 

Навесні продовольчі ринки рясніють ранньою овочевою продукцією. Купуючи ранні фрукти та овочі слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони можуть в собі міститиАдже продукція, що вирощується в умовах закритого ґрунту накопичує в собі надлишкову кількість нітратів.

Повністю убезпечити свій організм від вживання нітратів споживач не зможе, бо вони є майже у всіх овочах, фруктах та зелені. Проте вони небезпечні у надмірних кількостях, тому, потрібно стежити за тим, що ви споживаєте. І лише проведення необхідних лабораторних досліджень ранніх овочів може визначити вміст нітратів, залишків пестицидів тощо.

Протягом квітня 2022 року спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області за результатами досліджень виявлено та не допущено до реалізації кг продукції, що мала перевищення вмісту нітратів. Лідерами серед яких є редька, капуста та огірок. Також виявлено поодинокі випадки перевищень в буряках, картоплі, кабачках, полуниці.

На Лугинському приватному ринку за період з 11 квітня по 04 травня поточного року Лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи виявлено та недопущено до реалізації 293 кг сільськогосподарської продукції з перевищенням вмісту нітратів, а саме: редька, огірки, полуниця

Звертаємо увагу, що кожен продавець на ринку повинен мати експертний висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, де зазначено рівень нітратів у овочах. Саме тому спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області наголошують:

– купуйте овочі та фрукти лише в місцях офіційної торгівлі, уникайте стихійних ринків, де відсутній ветеринарно-санітарний контроль.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь