Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Влада просить жителів Житомирської області уникати скупчень та по можливості відвідувати кладовище в будні дні.

Дата: 28.04.2022 14:40
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

Так начальник Коростенської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк розповів сайту Житомир.інфо що передбачено в районі на поминальні дні:

“Де були окуповані села, було розмінування територій і там не так багато людей зараз, скупчення не буде. Іногородніх просимо не приїжджати. В інших населених пунктах рекомендуємо і просимо людей відвідувати кладовища в будні дні, прибирати. У Коростені ми створили графік на поминальну неділю, щоб священники в різні години були на кладовищі, щоб не було скупчення людей. Також чергуватимуть правоохоронні органи і слідкуватимуть за цим”.

Нагадаємо, що Коростенський район найбільше постраждав від дій російських військ. 9 сіл району перебували в тимчасовій окупації. Нині територію розміновують, а людей, які виїхали, або з інших населених пунктів хочуть приїхати на кладовища, просять цього не робити.

“Треба розуміти, що зараз війна. Молитва це не тільки коли ти на кладовищі, а молитву можна замовити в храмі є така в молитовниках молитва “поминальна за спочилих” і подати в храм, а самим помилитися там, де ви знаходитесь”, - відзначає і отець Богдан Бойко, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору та закликає жителів Житомирської області не іти на кладовище у поминальні дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь