Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Посади свій Сад Перемоги - допоможи плідно використати кожен клаптик нашої землі задля спільної перемоги!

Дата: 27.04.2022 09:59
Кількість переглядів: 414

Фото без опису

В Україні запустили масштабну ініціативу громадянського суспільства "Сади перемоги" - всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Війна на території Україні унеможливлює використання всіх сільськогосподарських земель, що згодом може призвести до продовольчої кризи. 

За оцінками експертів, через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати:

  • близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 
  • 53% врожаю гречки; 
  • 68% врожаю помідорів; 
  • 36% врожаю картоплі; 
  • 46% врожаю цибулі; 
  • 38% врожаю моркви; 
  • 45% врожаю огірків; 
  • 32% врожаю капусти; 
  • 35% врожаю буряків та багатьох інших культур.

 "Сади Перемоги" – не нова ідея. Такі овочеві, фруктові та трав’яні сади, були висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.

У Міністерстві аграрної політики та Міністерстві розвитку громад закликають українців якомога ефективніше використовувати земельні ділянки. 

Лугинська громада також приєднується до всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги». Представниками громади було проведено зустріч із старостами старостинських округів з питань реалізації в громаді ініціативи «Сади Перемоги». Було прийнято рішення додатково засіяти земельні ділянки зерновими культурами та засадити картоплею.

Долучитися до всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги» закликаємо усіх жителів Лугинської  громади, а також тих, хто переїхали до неї зі зруйнованих війною населених пунктів.

Вирощенні у домогосподарстві, на городі чи прибудинковій ділянці харчові продукти допоможуть задовольнити як власні потреби, так і можуть бути спрямовані на забезпечення Збройних Сил чи допомоги іншим громадам.

 

 

Сій, саджай,
перемогу наближай!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь