Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

З 11 квітня 2022 року на Житомирщині розпочинається нерестова заборона на лов водних біоресурсів

Дата: 31.03.2022 10:54
Кількість переглядів: 265

Відповідний наказ №22-у від 28 березня 2022 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2022 році» видано Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській області.

На сьогодні існує висока вірогідність затримки нерестової активності у ранньо- та середньонерестуючих видів риб. Адже, станом на середину березня температурний режим більшості водних об'єктів та фізіолого-екологічні показники, які характеризують перебіг процесів підготовки до нересту основних представників іхтіофауни відрізняються від середніх багаторічних.

Відтак заборонено здійснення любительського і спортивного рибальства на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах у такі строки:

– у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) з 11 квітня по 30 травня 2022 року включно;

– у всіх водосховищах з 11 квітня по 20 червня 2022 року включно;

– у придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми) з 11 квітня по 10 липня 2022 року включно.

Оголошено нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Житомирської області, які підконтрольні Управлінню Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській області, крім тих, що знаходяться в межах населеного пункту, де дозволяється любительський лов риби з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

В разі виявлення порушень незаконного вилову водних біоресурсів, а також їх загибелі просимо повідомляти на «гарячу лінію» Житомирського рибоохоронного патруля за номерами: (067)4146074.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь