Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 23.03.2022 15:34
Кількість переглядів: 353

                                                                

Через військову агресію росії багатьом українцям довелося покинути домівку та переміститися до безпечніших регіонів держави. Тому Уряд розширив кількість областей, жителі яких можуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи, а також передбачив державну підтримку для переселенців.

Крім жителів Криму, Донеччини та Луганщини, наразі таку довідку можуть отримати жителі Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Київської, Житомирської, Одеської, Волинської, Дніпропетровської областей та міста Києва.

З метою визначення правового статусу та забезпечення обліку осіб, які після введення воєнного стану перемістилися з регіонів, де проводяться активні бойові дії, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 269 «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи».

Для оформлення та отримання довідки внутрішньо переміщеної особи звертатись до центру надання адміністративних послуг Лугинської селищної ради або до уповноваженої особи виконавчого органу старостинського округу, а також через Портал Дія.

Перелік необхідних документів:

  1. паспорт;
  2. ідентифікаційний код;
  3. свідоцтво про народження дитини;
  4. свідоцтво про шлюб;
  5. документ, що підтверджує втрату працездатності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь