Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

З жовтня 2020 року у популярних соціальних мережах України — Facebook, Viber та Telegram діє чат-бот «Юридичний порадник для ВПО»

Дата: 22.03.2022 10:48
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

Чат-бот — це спільний продукт, який розроблений швейцарсько-українською Програмою EGAP та юридичною командою БФ Право на захист, за підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства цифрової трансформації.

«Юридичний порадник для ВПО» працює цілодобово та містить відповіді на поширені питання внутрішньо переміщених осіб, мешканців тимчасово окупованих територій та населених пунктів поблизу лінії дотику. Зокрема це питання:

1. пенсійного та соціального забезпечення;

2. особистих документів (паспорта, довідки про взяття на облік ВПО, податкового номера, довіреності тощо);

3. можливостей для вирішення житлових проблем (житлових програм, субсидії, оренди тощо);

4. перетину кордонів та лінії розмежування;

5. доступу до освітніх та медичних послуг;

6. захисту прав дітей;

7. «карантинних» змін.

«Такий інструмент комунікації є важливим, по-перше, через доступність та оперативність отримання відповідей. В цьому й полягає основна перевага чат-боту, оскільки за його допомоги громадяни можуть швидко та безкоштовно отримати якісну юридичну допомогу і компетентні відповіді на свої запитання. Мінреінтеграції робитиме усе можливе, аби наші громадяни, які були вимушені покинути свої домівки через війну, та ті, хто залишився в окупації і є, по суті, заручниками режимів, й надалі отримували необхідну підтримку у всіх напрямках», - наголосив заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв.

За допомогою чат-бота також можна дізнатися оперативну інформацію щодо змін у законодавстві, що стосується ВПО, отримати інструкції та завантажити зразки процесуальних та інших документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь