Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Препарат «Паксловід» допущений до екстреного медичного застосування в Україні – Віктор Ляшко

Дата: 17.02.2022 14:36
Кількість переглядів: 251

 

Фото без опису

 

За результатами проведеної експертизи в Україні допущено до екстреного медичного застосування ще один препарат для амбулаторного лікування COVID-19 – «Паксловід». Про це повідомив сьогодні під час брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Препарат «Паксловід» призначений у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого», – підкреслив міністр.

Ще до реєстрації цього препарату Міністерством було підписано контракт із його виробником – компанією «Пфайзер» – на постачання в Україну 300 тисяч курсів «Паксловіду».

«Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформує додатково», – додав очільник МОЗ.

Він також нагадав, що раніше в Україну вже прибуло 60 тисяч (із 300 тисяч законтрактованих) курсів молнупіравіру – ще одного препарату, призначеного для лікування COVID-19.

.

Ці противірусні препарати прямої дії запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик важкого перебігу хвороби. Препарати випускаються у  формі пігулок, тому їх зручно приймати. До того ж вони не мають особливих вимог зберігання.

.

Віктор Ляшко також нагадав про наявність в Україні ефективного профілактичного засобу для зниження ризику важкого перебігу COVID-19 – вакцини проти коронавірусу Модерна, Пфайзер та Коронавак. Вони доступні в кожному пункті щеплення та центрі масової вакцинації для всіх охочих віком від 12 років.

.

 

Нагадаємо, що днями Житомирська область отримала 2899 упаковок ліків Molnupiravir для лікування COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь