Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Інформація щодо оплати праці медичних працівників та забезпечення галузі охорони здоров’я Лугинської селищної ради

Дата: 10.02.2022 10:47
Кількість переглядів: 369

 

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я» установлено заробітну плату працівникам державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці на рівні не нижче 20 000 гривень лікарям та 13 500 гривень для посад молодших спеціалістів з медичною освітою.

Постанова набрала чинності і застосовується з 01 січня 2022 року.

Разом з тим, урядовим документом задекларовано норму, що підвищення зарплати встановлюється в межах фонду оплати праці на поточний рік. Іншими словами, заробітну плату підняли, але не профінансували, відповідно до нових окладів.

Наказами КНП «Лугинський центр первинної медико-санітарної допомоги» фельдшерів та медичних сестер медичних закладів переведено на неповний робочий день з відповідною оплатою за відпрацьований робочий час.

Накази прийняті відповідно до законодавства, але, зрозуміло, вони викликали певне занепокоєння, обурення та звернення до вищестоячих інстанцій, засобів масової інформації, включаючи телебачення.

В ситуації, що склалася, виконавчим комітетом селищної ради проведено ряд консультацій, нарад для пошуків шляхів вирішення проблеми, яка, звичайно, негативно вплине на медичне обслуговування жителів населених пунктів, адже ФАПи, ФП, будуть працювати в основному 4 години на добу.

Найближчим часом відбудеться сесія селищної ради, де буде внесено пропозицію щодо додаткового фінансування центру ПМСД та лікарні в розмірі 600 тис. грн, але, звичайно, це не вирішить проблему фінансування повністю. Сподіваємось, що будуть внесені корективи в роботу медичних закладів на рівні держави.

В 2021 році на утримання КНП Лугинський ЦПМСД спрямовано із загального фонду селищного бюджету кошти в обсязі 1 млн. 162,1 тис грн..

На утримання КНП Лугинський ЦПМСД у 2022 році заплановано виділення коштів в обсязі 500 тис. грн..

В 2021 на утримання КНП Лугинська центральна лікарня спрямовано із загального фонду селищного бюджету кошти в обсязі 2 млн. 538 тис грн..

На утримання КНП Лугинська центральна лікарня у 2022 році заплановано виділення коштів в обсязі 1 млн. 300 тис. грн..

 

 

Виконавчий комітет

селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь