Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Затвердження Нацстратегії безбар’єрності дало старт важливим змінам у нашій країні, – Олексій Чернишов

Дата: 02.02.2022 09:37
Кількість переглядів: 170

 

Фото без опису

Безбар’єрність – це про повагу та гідність кожної людини, комфорт і зручність для всіх громадян. На це є великий запит у суспільстві, розуміння та підтримка держави, реальний рух у цьому напрямку бізнесу. Кожен на своєму місці має робити кроки до подолання бар’єрів, які роз’єднують, заважають, перешкоджають. 

 

На важливості реалізації Національної стратегії безбар’єрності наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. 

 

Так, у рамках стратегії створено «Альбом безбар’єрних рішень» – практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема й батьків із маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю. 

«Я вдячний першій леді Олені Зеленській за ініціативу щодо розробки Нацстратегії безбар’єрності, адже затвердження цього стратегічного документа дало старт важливим змінам у нашій країні. Презентований перший розділ «Альбому безбар’єрних рішень» – ще один крок на цьому шляху та джерело найкращих практик для всіх, хто будує та проєктує простори й споруди», – сказав Олексій Чернишов. 

Нагадаємо, що «Альбом безбар’єрних рішень» створюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Мінрегіон у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії. Розробник – урбан-бюро Big City Lab. 

 

Альбом – це продукт з відкритим кодом. Пропозиції, запитання чи зауваження надсилайте за посиланнямhttps://forms.gle/pyWCGpw9J9rux8GP8.

 

Ознайомитися з першим розділом «Альбому безбар’єрних рішень» можна ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь