Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Звіт служби у справах дітей Лугинської селищної ради за травень-грудень 2021 року

Дата: 19.01.2022 10:53
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

 

Службу у справах дітей Лугинської селищної ради (далі-служба) зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань  21.04.2021.

07.05.2021 було прийнято від  служби у справах дітей Коростенської РДА 293 справи дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, вихованців закладу інституційного догляду та виховання, які походять, прибули та проживають на території Лугинської селищної рад.

На первинний облік дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, служби було взято 70 статусних дітей, в тому числі 24 дитини-сироти та 46 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на 01.01.2022 на первинному обліку служби перебуває 64 статусні дитини ( 22 дитини-сироти та 42 дитини, позбавлені батьківського піклування). Також, на обліку служби перебуває 1 неповнолітня дитина, яка залишилась без батьківського піклування.

Із 64 статусних дітей, 62 дитини перебуває в сімейних формах виховання, що становить 96,875 відс., в тому числі:

  • 55 - під опікою та піклуванням;
  • 3 -   в дитячих будинках сімейного типу;
  • 4 –  в прийомній сімї.

2 статусні дитини перебуває в інтернатних закладах, в тому числі   1 – в обласному будинку дитини та 1- в Бердичівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

Впродовж звітного періоду 2021 року, на первинний облік  взято 3 дитини, які залишились без батьківського піклування, та в подальшому на підставі відповідних документів,  2 дітям надано статус дітей, позбавлених батьківського піклування. В зв’язку з досягненням повноліття 8 статусних дітей знято з даного обліку.

На підставі графіка здійснення контролю за станом утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідано 33 сім’ї та обстежено житлово-побутові  умови проживання 54 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях на території Лугинської селищної ради та складено відповідні акти.

Станом на 01.01.2022  в службі обліковується 107 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах (далі-СЖО), та які виховуються у 43 сім’ях.

Впродовж звітного періоду 2021 року на облік СЖО  взято 2 дитини, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Знято з даного обліку 4 дитини, в тому числі 2- в зв’язку з досягненням повноліття, та 2 – в зв’язку з постановкою на первинний облік (діти залишились без батьківського піклування). Із загального обліку дітей СЖО, 1 дитина обліковується як така, що зазнала психологічного  насильства в сімї.

Працівниками служби спільно з працівниками відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконкому Лугинської селищної ради, працівниками ювенальної превенції Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області, проведено 22 профілактичних рейди. В ході рейдів обстежено 22 сім’ї, в яких проживають 56 дітей. Під час рейдів з батьками та дітьми проведено роз’яснювальну роботу. До батьків, які систематично вживають алкогольні напої, не виконують батьківські обов’язки щодо виховання дітей, здійснено заходи профілактичного, виховного, адміністративного характеру, в т.ч. попереджено 10 батьків, ініційовано притягнень до адміністративної відповідальності 10 батьків.

Працівниками служби проведено інформаційно-роз'яснювальні бесіди із вчителями та учнями Гімназії імені В.П.Фількова щодо профілактики негативних проявів у дитячому середовищі, в тому числі щодо захисту від булінгу та домашнього насильства.

Фото без опису

Станом на 01.01.2022 на профілактичному обліку перебуває 4 неповнолітніх дитини, з якими впродовж звітного періоду проведено профілактичну, роз’яснювальну роботу щодо  недопущення в подальшому правопорушень.

Організовано проведення 3 засідань комісії з питань захисту прав дитини Лугинської селищної ради (далі-комісія)  на якому було розглянуто 15 питань, в тому числі щодо надання висновків органу опіки та піклування Лугинської селищної ради про доцільність позбавлення батьківських прав 4 батьків відносно 4 дітей, встановлення днів та годин побачень батьків з їх малолітніми дітьми; надання можливості батьку спілкуватися із його малолітньою донькою; невиконання батьком батьківських обов’язків по відношенню до своєї неповнолітньої дитини, соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та проживають на території Лугинської селищної ради, затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та ін. За результатами проведених засідань комісії підготовлено протоколи засідань та рішення по кожному питанню.

Фото без опису

16.06.2021 організовано та проведено зустріч керівництва Лугинської селищної ради,  КНП «Лугинська центральна районна лікарня», ТОВ «Фрітайм 2010», представниками ДП «Лугинське спеціалізоване лісове господарство», ТОВ «Лугіни Агро», фізичної особи-підприємця Шрам В.В.,  які постійно опікуються дітьми (далі-шефи дітей), з випускниками 11-х класів загальноосвiтнiх навчально-виховних закладів селищної ради - дiтьми-сиротами, дiтьми, позбавленими батьківського піклування, їх піклувальниками та прийомними батьками. Всім випускникам було надано матеріальну допомогу.

Фото без описуФото без опису

 

04.06.2021 забезпечено супровід та участь  17-ти дітей у проведені обласного заходу до Дня захисту дітей із числа статусних дітей, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, дітей, батьки яких загинули, постраждали чи беруть безпосередню участь  в антитерористичній операції.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

В серпні 2021 року працівники служби прийняли участь у акції до початку навчального року та подарували дітям канцтовари.

Фото без описуФото без опису

Впродовж  звітного періоду до служби надійшло 38 письмових звернень громадян, які розглянуто у визначені законодавством терміни.

Проведено підключення служби до Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» та забезпечено внесення відповідної інформації по дітях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь