Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Безпека під час святкування Водохреща

Дата: 18.01.2022 12:29
Кількість переглядів: 250

 

Фото без опису

 

          У зв’язку з національною традицією святкування Водохреща передбачається масовий рух людей поблизу водних об’єктів. Тим самим зростає загроза виникнення нещасних випадків на льоду.

           Коростенське РУ ГУ ДСНС України у Житомирській області рекомендує мешканцям дотримуватись елементарних правил безпеки під час святкування Водохреща.

           У різних місцях річок та озер товщина льодового покриву може бути різною. У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією. Міцність льоду можна частково визначити візуально. На водоймах безпечним вважається лід (при температурi повітря нижче 0 град.):

-  для  одного  пішохода  -  синюватого  або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 5-7 см (лiд блакитного кольору - найміцніший, білого - міцність у два рази менше, сірий - свідчить про присутність води в товщі льоду);

- для групи людей (масові переправи пішки ) - товщиною не менше 15 см (дистанцiя в колонi по 4 чоловiка 5 м).

          Пiд час руху по льоду варто звертати увагу на його по­верхню, обходити небезпечнi мiсця та дiлянки, покритi товстим ша­ром снiгу. Особливу обережнiсть слiд проявляти в мiсцях зi швид­кою течiію, джерелами, струмками та теплими стiчними водами про­мислових пiдприімств, якi впадають у водойму, кущами i травою, що виступають на поверхню.

          При переходi по льоду необхiдно йти один за одним на вiдстанi 5-6 метрiв та бути готовим надати необхiдну допомогу лю­динi, яка йде попереду. Транспортування малогабаритних, але важ­ких вантажiв проводиться на санях або iнших засобах з найбiльшою площею опори на поверхню льоду.

          З різкими перепадами температури виходити та перебувати на льоду небезпечно для життя. Будьте обережні!

                  Не нехтуйте правилами безпеки. Цiнуйте життя!

 

Провідний інспектор ВЗНС Коростенського РУ

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Михайло МАКАРЧУК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь