Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Бустерне щеплення допоможе поновити захист від коронавірусу, – Наталія Остапченко під час брифінгу. ВІДЕО

Дата: 18.01.2022 09:10
Кількість переглядів: 187

Фото без опису

На цьому сьогодні, 17 січня, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щотижневого онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

 

Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 252 інфіковані та 1 людина померла від ускладнень, викликаних коронавірусом. Усього за період пандемії встановлено 3284 летальні випадки від COVID-19.

 

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 368 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 225 людей. Під апаратами ШВЛ – 21 хворий», – розповіла Наталія Остапченко.

 

Перша заступниця голови Житомирської ОДА зауважила, що пацієнти, які пройшли повний курс вакцинації, у рази менше госпіталізуються до стаціонару, у десятки разів менш тяжко хворіють та вмирають. Можливі поствакцинальні реакції: підвищення температури тіла, ломота, але вони швидко  проходять і не йде у жодне порівняння з тими ускладненнями, які може спричинити COVID-19.

 

«Бустерне щеплення допоможе поновити захист від коронавірусу, особливо актуальна ця процедура для літніх людей та людей із супутніми захворюваннями. Саме тому закликаю усіх не зволікати з отриманням як і базового курсу вакцинації, так і «бустеру», адже на сьогодні це єдина можливість вберегтись від небезпечних наслідків коронавірусної хвороби», – наголосила Наталія Остапченко.

 

Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь