Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Організація виконання заходів цивільного захисту на територіЇ Лугинської селищної ради у 2021 році

Дата: 13.01.2022 12:16
Кількість переглядів: 165

                               Фото без опису

З метою якісного і своєчасного вирішення завдань цивільного захисту Лугинської селищної ради у 2021 році головним спеціалістом з надзвичайних ситуацій було підготовлено рішення виконавчого комітету від 31.08.2021 № 91 «Про основні заходи цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2021 рік», яким затверджено план заходів цивільного захисту Лугинської селищної ради на 2021 рік, організаційно-методичні вказівки підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях, програму загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій до дій у надзвичайних ситуаціях.

Приведено у відповідність до вимог чинних нормативно-правових актів Положення про Лугинську селищну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (рішення виконкому від 29.07.2021 № 77) та посадовий склад комісії (рішення виконкому від 29.07.2021 № 78), а також Положення і посадовий склад селищної комісії з питань евакуації (рішення виконкому від 29.07.2021 № 80).

Рішеннями виконавчого комітету створено та затверджено:

1) Лугинську селищну ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області та Положення про неї (від 30.09.2021 № 115);

2) консультаційний пункт з питань цивільного захисту Лугинської селищної ради та Положення про нього (від 29.07.2021 № 79);

3)   Положення про селищну спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру місцевого рівня та Положення про штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру місцевого рівня (від 30.09.2021 № 116).

 З метою підвищення рівня готовності сил і засобів цивільного захисту селищної ради до реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути на території селищної ради укладено цивільно-правові  угоди щодо надання   послуг суб’єктами господарювання, які залучаються за їх згодою до проведення спеціальної обробки  одягу і транспорту.

Підготовлено План евакуації населення Лугинської селищної ради у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Для підвищення рівня захисту населення і території Лугинської селищної ради від надзвичайних ситуацій, ліквідації їх наслідків підготовлено Програму створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Лугинській селищній раді на 2021-2025 роки (рішення дев’ятої сесії селищної ради восьмого скликання від 27.08.2021 № 437), а також Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Лугинської селищної ради на 2021-2025 роки (рішення десятої сесії селищної ради восьмого скликання від 30.09.2021 № 591).

Протягом 2021 року організовано проведення 28 засідань селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких, серед іншого, розглядалися питання щодо встановлення відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території селищної ради, дотримання карантинних обмежень, а також організації освітнього процесу для здобувачів освіти селищної ради.

З метою організації та проведення навчання керівного складу та фахівців селищної ради, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту у 2021 році для навчання у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області направлено 9 осіб.

12 листопада 2021 року в с. Путиловичі Путиловицького старостинського округу відкрито місцеву пожежну команду, укомплектовану пожежним автомобілем, яка стала частиною підрозділу місцевої пожежної охорони сіл Великий Дивлин, Червона Волока, Путиловичі Лугинської селищної ради. Положення про підрозділ затверджено рішенням тринадцятої сесії селищної ради восьмого скликання від 07.12.2021 № 673 та погоджено з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

З метою недопущення на території Лугинської селищної ради загибелі людей від переохолодження при пониженні температури повітря рішенням виконавчого комітету від 01.12.2021 № 138 на території КНП «Лугинська центральна лікарня» селищної ради розміщено пункт обігріву населення.

Для машиністів-кочегарів та операторів котелень закладів освіти, культури, охорони здоров’я, адмінприміщень селищної ради організовано навчання викладачами ОКП «Обласний учбово-курсовий комбінат ЖКГ» Житомирської обласної ради.

Для керівників закладів освіти селищної ради у листопаді 2021 року організовано у онлайн-форматі спеціальну підготовку осіб, які залучаються підприємствами, установами, організаціями до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки. 

 Протягом листопада-грудня 2021 року, з метою забезпечення виконання вимог правил пожежної безпеки проведено технічне обслуговування вогнегасників адміністративних будівель селищної ради та підвідомчих закладів культури. Крім того, закуплено 12 вогнегасників ВП-5(з) та 15 ВВК-1,4 для адміністративних приміщень виконавчого комітету селищної ради у старостинських округах та смт Лугини, гімназії імені В.П. Фількова селищної ради, а також 45 вогнегасників ВП-5(з) для підвідомчих закладів культури на загальну суму 44,7 тис. грн. 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь