Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ: В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАЛИ ШТРАФИ ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ ЗА ВКАЗУВАННЯ СТАТІ ТА ВІКУ У ВАКАНСІЯХ

Дата: 12.01.2022 09:25
Кількість переглядів: 166

                                                               Фото без опису

З 08 січня в Україні запрацювали зміни до закону про рекламу, за якими роботодавців штрафуватимуть за вказування у вакансії бажаної статі, віку, раси, кольору шкіри тощо.

Раніше відповідні зміни до закону «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі були підтримані Парламентом. Заборона на дискримінацію в рекламі про вакансії діє в Україні ще з 1996 року. Згідно з нею роботодавці не можуть вказувати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, представникам певної раси, кольору шкіри. Крім того, також заборонено вказувати бажане соціальне походження кандидата, його майновий стан, місце проживання.

Відтепер за недотримання цієї норми роботодавцям загрожує штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати. З 01 грудня 2021 року мінімальна заробітна плата становить 6,5 тис. грн, тобто штраф становитиме 65 тис. грн.

Накладати штрафи на порушників нової норми Закону України має право центральний орган виконавчої влади, який слідкує за дотриманням прав споживачів – Державна служба з питань праці.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь