Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Новий штам “Омікрон” поширюється значно швидше, ніж відомі раніше, – Ігор Кузін

Дата: 21.12.2021 14:11
Кількість переглядів: 270

21 Грудня 2021 • 12:29

Кіл-сть переглядів: 10

FacebookTwitterРесурс

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу заявив, що, за попередніми даними, новий штам коронавірусу “Омікрон” поширюється значно швидше, ніж всі інші відомі штами.

“Попередні дані свідчать, що “Омікрон” поширюється значно швидше, ніж всі відомі до цього штами коронавірусу. Наразі випадки нового штаму підтвердили у понад 90 країнах. Водночас наявна інформація вказує, що захворювання, спричинене новим штамом, не має незвичних симптомів та часто протікає безсимптомно. Тривають дослідження ефективності вакцин конкретно проти нового штаму. Проте фактом залишається те, що у боротьбі із пандемією COVID-19 вирішальною залишається саме вакцинація”, – наголосив заступник Міністра охорони здоров’я.

Головний державний санітарний лікар також підкреслив, що Україна має можливість самостійно виявляти штами коронавірусу. Зокрема всі зразки, які свідчать про нетиповий перебіг захворювання, особливо, коли йдеться про так звані “кластери” – райони, де фіксують значний спалах захворювання, чи про людей, які повернулись з-за кордону, підлягають ретельному дослідженню. Цим займається Центральна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я.

 

Ігор Кузін також розповів про стан пацієнта, у якого виявили “Омікрон”. “Завдяки тому, що пацієнт був повністю вакцинований ще навесні, хвороба протікала майже безсимптомно. Наразі у нього вже негативний ПЛР-тест. Саме тому закликаю вакцинуватись, адже це єдиний спосіб захистити себе від важкого перебігу та смерті”, – наголосив головний державний санітарний лікар.

 

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь