Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ!

Дата: 13.12.2021 12:11
Кількість переглядів: 239

                                 Фото без опису

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Якщо Ви маєте досвід виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на власній житловій площі на території Лугинської селищної ради, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу — сімейний патронат.

Перевага сімейного патронату в тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, не мають. Тобто, тут працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала ніколи. Ще одна перевага цього проєкту у тому, що він мобільний: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.

Патронатний вихователь — це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

Сім’я патронатного вихователя — це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка); проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю — 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

Соціальні виплати патронатному вихователю — 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. на місяць (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987 грн. на місяць (2395х2,5).

Розмір грошового забезпечення становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (з 1 січня 2021 року — 11350 грн.). У разі, коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

Таким чином, мінімальна сума грошового забезпечення батьків-вихователів на місяць може складати понад 12 тис. грн.

Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до:

Служби у справах дітей Лугинської селищної ради за адресою:

           смт Лугини, вул. М.Грушевського, 4; ел.адреса: ssd-lugini-sel-rada@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь