Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ ЩОДО ВИПЛАТ 1000 ГРН ВІД ДЕРЖАВИ – ПРОЕКТ ЄПІДТРИМКА

Дата: 10.12.2021 09:36
Кількість переглядів: 247

                                                              Фото без опису

Сьогодні Уряд ухвалив Постанову щодо виплат 1000 грн від держави — проєкт єПідтримка. Це ініціатива Президента Володимир Зеленський, а технічну частину реалізує команда Міністерство цифрової трансформації України. На першому етапі виплата буде доступна з 19 грудня лише в застосунку Дія.

Подати заявку можна буде в декілька кліків, якщо ви громадянин України, старший 18 років і маєте «зелений» сертифікат у застосунку Дія. Деталі на лендингу: https://e-aid.diia.gov.ua.

• Оформіть спеціальну картку єПідтримка в одному з банків партнерів. Після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.

• Завантажте застосунок Дія та авторизуйтесь у ньому.

• Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат в застосунку Дія. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять.

Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

• Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку.

• Виберіть для виплати картку єПідтримка і очікуйте надходження коштів.

Пілот проекту стартує 13 грудня. Витратити кошти можна буде на послуги бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії. Це театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги, внутрішні перевезення.

Це перший у світі проєкт у такому форматі та технічній реалізації. Не знайшовши аналогів, ми розробили власне інноваційне рішення, де залучені різні державні інституції, банківська сфера, бізнес. Попри неймовірну кількість нюансів та деталей, ми зробили процес максимально простим для людей і бізнесу.

Наша головна ціль під час розробки — піклування про людей та підприємців. Не завантажувати їх додатковою бюрократією, а спростити все, що можливо. Тому для користувачів це кілька кліків у смартфоні, щоб отримати 1000 грн. Для бізнесу не потрібно взагалі нічого робити, крім інформувати своїх потенційних клієнтів.

Проект реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь