Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Віталій Бунечко: Амбулаторія у селі Хочине є прикладом розвитку інфраструктури громад Житомирщини в рамках програми Президента України “Велике будівництво”

Дата: 09.12.2021 10:11
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

08 Грудня 2021 • 16:01

Кіл-сть переглядів: 61

FacebookTwitterРесурс

Сьогодні, 08 грудня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, в рамках робочої поїздки до Коростенського району, відвідав  амбулаторію області у селі Хочине Олевської громади.

«Це одна з 21-ї новітньої амбулаторії, які реалізовані в рамках програми Президента України “Велике будівництво”. Приємно спостерігати за результатом президентської програми, адже ця амбулаторія є прикладом розвитку села співпраці Олевської громади з Державою задля реалізації важливих медичних інфраструктурних проєктів», — сказав Віталій Бунечко.

Наразі амбулаторія обслуговує майже 3 тисячі жителів Хочине та прилеглих сіл, зокрема Юрового, Перги, Копище, Майдану Копищанського та Рудні Хочинської. Загальний бюджет створення сучасної амбулаторії на селі склав понад 9 мільйонів гривень, з яких 10% – співфінансування з місцевого бюджету.

 

Амбулаторія має реєстратуру, два кабінети сімейних лікарів, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурну, стерилізаційну, кімнату для персоналу, залу очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини, підсобні та туалетні кімнати, в тому числі інклюзивні. Також у приміщенні передбачене і житло для лікаря, зокрема, двокімнатна квартира.

«Затишна будівля, комфортні умови праці та все необхідне для надання первинної допомоги, у якій враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Нова амбулаторія збудована з усіма вимогами щодо зручності та доступності для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Як бачимо, це не просто сучасна будівля — це і сучасне обладнання для надання якісної медичної допомоги», — додав голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 30 листопада взяв участь у відкритті 21-ї амбулаторії в с. Оліївка Житомирського району.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь