Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ПОЛІЦІЯ ЖИТОМИРЩИНИ ЗАКЛИКАЄ УЧАСНИКІВ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ДО ОБЕРЕЖНОСТІ НА ЗИМОВИХ ДОРОГАХ

Дата: 01.12.2021 16:46
Кількість переглядів: 257

                                                             Фото без опису

За інформацією Головного управління Національної поліції в Житомирській області, з початку року на вулично-дорожній мережі області зареєстровано понад 3,5 тисячі дорожньо-транспортних пригод, в яких травми отримали 610 людей, ще 131 – загинули. Найчастішими причинами ДТП є порушення правил маневрування та недотримання безпечної швидкості. Відтак поліцейські закликають водіїв посилити увагу та дотримуватися заходів безпеки, зважаючи на особливості кермування взимку.

За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології, 01-02 грудня у м. Житомирі та області буде хмарно, вночі невеликий, подекуди помірний сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Температура коливатиметься від -1 до +4.

Тож, вирушаючи у дорогу автомобілем, перевірте його технічний стан: зверніть особливу увагу на роботу зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону. За необхідності замініть мастило та рідину для склоочисника. Пам’ятайте, що в холодну пору року однією з умов безпечного та комфортного пересування по дорогах є використання зимових шин.

Обов’язково користуйтеся пасками безпеки. Для дітей встановіть спеціальне обладнання (автокрісла, дитячі автосидіння), що дозволить убезпечити їх від травмування у разі дорожніх інцидентів.

Під час їзди будьте максимально обережними, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Обов'язково враховуйте час доби та стан дорожнього покриття, не забувайте вмикати ближнє світло фар або протитуманні фари.

Пам’ятайте, що мокра, брудна дорога та ожеледиця на ній є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте у разі зупинки включати аварійну світлову сигналізацію.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості обов’язково використовуйте світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або носіть одяг, який має світлоповертальні елементи. Ця вимога передбачена Правилами дорожнього руху задля вашої безпеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь