Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

«Велике будівництво» на Житомирщині: у рамках програми Президента тривають роботи зі створення нового інфекційного відділення на базі обласного протитуберкульозного диспансеру. ФОТО

Дата: 11.11.2021 16:07
Кількість переглядів: 352

Фото без опису

11 Листопада 2021 • 14:21

Кіл-сть переглядів: 14

FacebookTwitterРесурс

Завдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським програмі «Велике будівництво» у Житомирській області реалізується низка соціально важливих проєктів. Серед них – реконструкція лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради під інфекційне відділення у смт Гуйва Житомирського району.

 

В існуючій двоповерховій будівлі буде виконано перепланування для розміщення двох відділень: відділення гострих кишкових інфекцій (1-й поверх) та повітряно-крапельних інфекцій (2-поверх).

«Новий медичний заклад, який буде спеціалізуватися на медичній допомозі саме дітям, є надзвичайно важливим для Житомирської області. Особливо зважаючи на останню статистику захворюваності на COVID-19, де серед госпіталізованих пацієнтів збільшується кількість дітей. Тим більше, що зараз обласна дитяча лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні», – сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Реалізація проєкту дозволить створити в області нове сучасне дитяче інфекційне відділення, розраховане на 40 пацієнтів. Відділення буде забезпечено новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою з метою створення безпечних умов для лікування інфекційних хворих.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєктом передбачено увесь комплекс заходів, а саме: утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків. Також будуть оновлені усі інженерні мережі, устаткування та сантехніка. А для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та організації внутрішньолікарняних перевезень запроєктовано медичний ліфт.

 

Крім того, передбачається облаштування спеціальних майданчиків для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також для кисневого пункту.

 

На сьогодні виконано усі демонтажні роботи, перепланування внутрішніх приміщень, доштукатурний комплекс робіт, утеплено дах та влаштовано нову покрівлю. Завершено розводку внутрішніх інженерних мереж. Майже у всіх приміщеннях виконано керамзито-бетонну підготовку для стяжки підлог. Влаштовано ганки та пандуси, а також майданчик для кисневої станції.

 

Продовжуються роботи з опорядження внутрішніх приміщень та утеплення фасадів.

 

Нагадаємо, що 10 листопада голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії  в селі Липне Житомирського району.

 

А у м.Житомирі в рамках програми Президента «Велике будівництво» здійснюється капітальний ремонт будівлі басейну Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард». 

 

Довідково. Загальна кошторисна вартість проєкту – близько 48 мільйонів гривень. Фінансування здійснюється з державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Реконструкцію заплановано виконати за  2 роки.

 

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь