Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Велике будівництво на Житомирщині: У рамках програми Президента буде реалізовано проєкт з електрифікації залізниці Житомир-Новоград-Волинській, – Віталій Бунечко

Дата: 11.11.2021 09:34
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

10 Листопада 2021 • 16:01

Кіл-сть переглядів: 32

FacebookTwitterРесурс

Про це повідомив сьогодні, 10 листопада, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко журналістам обласних телеканалів «UA: Житомир» та «Союз-TV».

 

Очільник ОДА зазначив, що про це зокрема йшлося під час форуму «Велике будівництво: нова залізниця» 09 листопада у м. Києві, участь у якому взяли Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

Центральна тема форуму – системні зміни, які очікують на Укрзалізницю та напрями розвитку галузі.

 

До 2024 року держава планує електрифікувати щонайменше 500 км та розширити мережу швидкісного міжрегіонального сполучення «Інтерсіті+» до понад 10 областей. Зокрема йдеться про Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв, Херсон.

«Однією із «гарячих» тем на Житомирщині є модернізація залізниці. Адже це один з головних транспортних шляхів, який може суттєво пожвавити розвиток економіки. Для нашої області залізничний транспорт є однією із провідних галузей, який забезпечує близько 40 відсотків вантажних і майже 20 відсотків пасажирських перевезень», – сказав Віталій Бунечко.

Голова Житомирської ОДА наголосив, що серед пріоритетних проєктів з електрифікації на 2022 рік є напрям Житомир – Новоград-Волинський. Ця лінія дозволить перенаправити через Житомир 10 щоденних поїздів далекого сполучення і тим самим забезпечити щоденне сполучення з 19 обласними центрами країни.

«Згідно з планом він передбачає прокладання лінії протяжністю 91 кілометр та посилення електропостачання вздовж усього напрямку, адже старі лінії потребують негайного оновлення. Необхідно врахувати, що цей проєкт розрахований на 2 роки, а загальна вартість складе близько 1,5 мільярди гривень», – повідомив Віталій Бунечко.

Дивіться детальніше у сюжеті «Союз-TV».

 

Нагадаємо, що в рамках президентської програми здійснюється капітальний ремонт плавального басейну Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард». 

 

 

 

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь