Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

На Житомирщині затверджено план заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору

Дата: 11.11.2021 09:33
Кількість переглядів: 240

10 Листопада 2021 • 15:04

Кіл-сть переглядів: 25

FacebookTwitterРесурс

Відповідне розпорядження підписав голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко. План передбачає низку заходів на 2021-2022 роки, зокрема усунення перепон у різних сферах життя, а також посилення можливостей та забезпечення рівних прав для всіх українців.

 

Дана Національна стратегія реалізовується відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» зі створення до 2030 року безбар’єрного простору в Україні.

 

Національна стратегія – це перший в Україні комплексний документ, який передбачає створення безбар’єрного простору в усіх сферах життя та для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, батьків маленьких дітей та дітей з інвалідністю.

 

За словами першої леді, йдеться не лише про доступність інфраструктури міст і громад. Нацстратегія також включає заходи із залучення та підтримки для всіх українців, які відчувають бар’єри в освіті, працевлаштуванні, отриманні послуг.

 

Крім того, «Довідник безбар’єрності», який у вересні презентувала Олена Зеленська, у доступній формі пояснює, чому не можна обмежуватися пандусами, якщо хочемо жити у безбар’єрному світі, а також, чому мова спілкування дуже важлива.

 

Детальніше з «Довідником безбар’єрності» можна ознайомитися за посиланням https://bf.in.ua/.

 

Із Обласним планом дій на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, який діє на Житомирщині, можна ознайомитися ТУТ.

 

Нагадаємо, що перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко взяла участь в онлайн-засіданні Ради безбар’єрності щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь