Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

В Коростенському районі мобільні групи контролюють дотримання карантинних протиепідемічних вимог

Дата: 05.11.2021 14:41
Кількість переглядів: 402

Головна мета проведення даних заходів – це недопущення порушень протиепідемічних вимог в умовах «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки на території Коростенського району.

 

Сьогодні, 5 листопада, мобільна група, у складі якої були представники Коростенської районної державної адміністрації, Коростенського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Коростенського управління поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області та представників ЗМІ, обстежила кооперативний ринок, заклади торгівлі та заклади громадського харчування міста Коростеня.

Відповідальними працівниками було проведено роз’яснювальну роботу, перевірено наявність «зеленого» COVID-сертифікату, дезінфікуючих засобів, дотримання дистанції та маскового режиму.

Під час перевірок в декількох магазинах промислової групи представниками мобільної групи було виявлено відсутність у працівників «зеленого» COVID-сертифікату. Також було зафіксовано ряд порушень, пов’язаних з відсутністю дезінфікуючих засобів, проведення щоденного температурного скринінгу працівників закладів торгівлі, чисельності перебування покупців у торгівельних приміщеннях. Усі порушення були зафіксовані, на власників закладів торгівлі складено протоколи та накладені штрафні санкції.

Відзначимо, що цього тижня такого роду перевірки активно проводились в Лугинах, Народичах, Олевську, Малині, на територіях всіх територіальних громад Коростенського району.

Нагадуємо, що відповідальність за порушення, вчинені в період карантинних обмежень передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 44-3). Зокрема, передбачено відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для громадян це від 17 000 до 34 000 гривень, для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень.

Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 грн до 255 гривень.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Коростенської РДА



Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


Переглянути фото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь