Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

КАБМІН УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ, ЯКА ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ ЗАПРОВАДИТИ СУЧАСНУ МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНУ РЕАБІЛІТАЦІЙНУ ДОПОМОГУ

Дата: 04.11.2021 10:28
Кількість переглядів: 283

                                                                     

03 листопада Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Питання організації реабілітації у сфері охорони здоров’я». Це забезпечуватиме практичне впровадження нової моделі надання реабілітаційної допомоги і надасть можливість контролювати її  результативність та якість.

Постановою затверджуються:

  • Порядок організації надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я

  • Типове положення про реабілітаційне відділення, підрозділ

  • Типове положення про мультидисциплінарну реабілітаційну команду*.

Відтепер на підставі сучасного міжнародного досвіду, регламентуватимуться:

  • надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я впродовж гострого, післягострого та довготривалого реабілітаційних періодів, 

  • необхідний обсяг реабілітаційної допомоги, 

  • формати можливого надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я на первинному, вторинному та третинному рівнях медичної допомоги та міжсекторально поза межами сфери охорони здоров’я.

Також вперше запроваджуються рамкові вимоги щодо навантаження та організації роботи фахівців з реабілітації, загальні принципи функціонування мультидисциплінарних реабілітаційних команд, принципи взаємодії фахівців з реабілітації з медичними працівниками нереабілітаційних професій.

Все це дасть можливість запровадити сучасну мультидисциплінарну реабілітаційну допомогу, організовану за єдиними принципами та на засадах доказової реабілітації, із залученням повного складу фахівців з реабілітації.

Довідково:

Мультидисциплінарна реабілітаційна команда (МДРК) складається з фахівців з реабілітації, кожен член якої проводить реабілітаційне обстеження, бере участь у встановленні мети та завдань реабілітації, планує та реалізує свою програму терапії, в результаті члени МДРК спільно створюють індивідуальний реабілітаційний план пацієнта. Лікар фізичної та реабілітаційної медицини є лікуючим лікарем, контролює медичну складову реабілітації, та координує дії членів МДРК.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь