Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Більше 93% пацієнтів із важким перебігом хвороби на коронавірус – невакциновані, – Віталій Бунечко під час брифінгу. ВІДЕО

Дата: 02.11.2021 18:05
Кількість переглядів: 239

02 Листопада 2021 • 14:35

Кіл-сть переглядів: 16

FacebookTwitterРесурс

Це повідомив голова Житомирської облдержадміністрації сьогодні, 02 листопада, під час брифінгу щодо епідеміологічної ситуації із захворюваністю на COVID-19 в області.

«З минулих вихідних Житомирщина, як і ще сім областей України увійшла до «червоної» зони карантинних обмежень. На жаль, чергова хвиля за кількістю лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус значно перевищує пікові періоди минулого року»,  зазначив Віталій Бунечко.

Голова ОДА також наголосив, що в області досі спостерігається високий рівень летальних випадків у зв’язку з коронавірусом та ускладненнями, що викликані хворобою. Так, за минулу добу померли 26 жителів Житомирщини. Усього за період пандемії в області зареєстровано 2464 летальних випадки від коронавірусу.

Віталій Бунечко зауважив, що незважаючи на стрімке зростання захворюваності, система охорони здоров’я області зараз справляється з напливом пацієнтів. Заповненість ліжок у медзакладах станом на сьогодні становить близько 70%. Хворих на COVID-19 приймають 24 лікарні Житомирської області.

«Проте, ми розуміємо, що сили наших лікарів не безмежні. За даними МОЗ, ми наближаємося до піку цієї хвилі та найближчим часом можемо перейти до плато, коли кількість виявлених хворих стабілізується на достатньо високому рівні, але перестане постійно зростати»,  сказав голова ОДА.

Також Віталій Бунечко наголосив, що головною відмінністю цієї хвилі пандемії є те, що у нас з’явився дієвий захист від вірусу – це вакцинація. Зараз у лікарнях знаходиться лише 6,6% хворих, які отримали щеплення. Решта 93,4 % пацієнтів із важким перебігом коронавірусної хвороби – невакциновані.

«Необхідно розуміти, що держава, забезпечуючи нас вакциною та надаючи можливість жити та працювати без певних обмежень, очікує від нас відповідального ставлення до власного здоров’я й захисту оточуючих. Тому контроль за дотриманням протиепідемічних заходів буде досить жорстким»,  сказав очільник Житомирської ОДА.

Нагадаємо, що під час наради з правоохоронними і контролюючими органами заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько зазначив, що дотримання карантинних обмежень — це запорука ефективної боротьби з COVID-19. 

 

Станом на 02 листопада від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 559 669 осіб. 

 

 

 

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь