Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МІНВЕТЕРАНІВ ФОРМУВАТИМЕ РЕЄСТР ПОСТАЧАЛЬНИКІВ ПОСЛУГ З ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ ТА ЧЛЕНІВ ЇХНІХ РОДИН

Дата: 01.11.2021 12:22
Кількість переглядів: 255

                                                   Фото без опису

Уряд визначив Міністерство у справах ветеранів України відповідальним за формування Реєстру постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів та членів їхніх родин.

Відповідний проект постанови КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р.№497 і від 27 грудня 2017 р.№1057» прийнято на черговому засіданні Уряду.

Йдеться про порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і струмування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їхніх сімей та родин загиблих.

Як зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, наразі формування переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації проводиться кожним районним органом соціального захисту населення відповідно до чинних нормативно-правових актів. А це призводить до обмеження прав отримувачів послуг на вільний вибір надавача послуг з реабілітації.

Крім того, районні органи соцзахисту населення не мають змоги здійснювати перевірки і контроль якості надання послуг, оскільки у них відсутні як фінансові, так і кадрові можливості для здійснення таких перевірок.

«Створення дієвої системи психологічної та медичної реабілітації ветеранів – є одним з пріоритетних напрямів, яким Мінветеранів наразі приділяє особливу увагу. Тому ми звернулись до Уряду з проханням визначити наше Міністерство відповідальним за формування Реєстру постачальників послуг з психологічної реабілітації для захисників України та членів їхніх родин. Це дозволить підвищити якість надання послуг та відповідальність суб’єктів за дотриманням відповідних вимог, зокрема щодо кваліфікації фахівців, які надають реабілітаційні послуги. Дякую Уряду за ухвалене рішення»,  наголосила Юлія Лапутіна.

Також прийнятою постановою Мінветеранів доручено затвердити Стандарт психологічної реабілітації, який встановлює комплекс норм, правил, вимог до учасників реабілітаційного процесу, що сприятиме ефективності психологічної реабілітації ветеранів, здійсненню оцінки якості надання послуг.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь