Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЩОДО ЗАБОРОНИ ВИПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ!

Дата: 27.10.2021 16:12
Кількість переглядів: 288

Фото без опису

Шановні земляки!

На території регіону значно збільшилась кількість загорянь сухої трави. Станом на сьогоднішній день маємо 568 пожеж, спричинених займаннями сухої трави. Вогнем пройдено 900 га земляного покрову. Майже 100 таких пожеж сталися лише упродовж тижня (!!!).

Вчора по обіді, під час спалювання населенням сухої рослинності на власних городах в с. Стовпинка Коростенського району, відбулося поширення полум’я на торф’яне поля, що за 250 метрів від населеного пункту. По прибуттю рятувальників до місця події з’ясувалося, що горить торф на загальній площі 0, 6 га. Станом на ранок рятувальникам вдалося зменшити площу горіння торфу до 0,2 га, ліквідація пожежі наразі триває.

Зважаючи на зазначене, фахівці ДСНС закликають громадян під час прибирання присадибних ділянок не випалювати сухостій, не розводити багаття у вітряну погоду та не кидати недопалки й сірники на суху трав’яну підстілку чи сміття. Необхідно пам’ятати, що вогонь із сухостою може перекидатися на житлові будинки та господарчі споруди, більше того, навіть самі палії стають жертвами зумисно спровокованого полум’я.

У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Ми ж всі пам’ятаємо минулий рік – він був дуже важкий для нашого регіону. Тому рятувальники сподіваються на свідомість наших громадян і допомогти в запобіганні надзвичайних подій.

                                                                Перший заступник

                                                                начальника Головного управління

                  ДСНС України у Житомирській області

                                              Олег ШАХРАЙ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь