Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Козацтво крізь віки

Дата: 13.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 424

Козацтво це звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг. Козаччина є однією з найяскравіших сторінок багатовікової української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Понад двісті років – з середини XVI ст. і до останньої чверті XVIII ст. – козацтво було рушійною силою поступу України, вкарбувало слід у її визвольні змагання, оборону від зовнішніх ворогів, розбудову держави, культурний прогрес. Декілька століть відділяють сьогоднішні покоління українців від тих часів, коли дзвеніла слава козацька далеко за межами України.

 Змінився світ, іншою стала наша країна, але 14 жовтня ми відзначаємо і шануємо День Українського козацтва. Не залишився осторонь і Коростенський РС №1 філії ДУ «Центр пробації» в Житомирській області. Начальником сектору напередодні відзначення свята із засудженими, що перебувають на обліку було проведено індивідуальні пізнавальні бесіди про цікаві сторінки життя козаків, наголошено про їх вагомий внесок для становлення України.

Коростенський РС №1 вітає зі святом та бажає аби в нашій державі громадяни були справжні, віддані патріоти що, як козаки, будуть берегти нашу Землю, традиції та суверинітет!

 

Начальник Коростенського РС №1 майор внутрішньої служби Ярослава Омельчук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь