Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Фахівці Служби порятунку дбають про безпеку підростаючого покоління.

Дата: 17.09.2021 16:42
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

          Для того, щоб майбутнє покоління знало, як діяти в умовах надзвичайної ситуації, фахівці ДСНС проводять для дітей різного віку цікаві заходи та бесіди з питань пожежної безпеки, а також влаштували громадську акцію “Запобігти! Врятувати! Допомогти!”яку було проведено 16 вересня 2021 року на базі Лугинської гімназії імені В.П Фількова .

Під час проведення Акції “Запобігти. Врятувати. Допомогти” працівниками 7 ДПРЧ 3 ДПРЗ смт. Лугини  було продемонстровано бойове розгортання особового складу, робота особового складу з ПТО, гасіння умовної пожежі, показано аварійно-рятувальне озброєння, яке застосовується на аварійно-рятувальному автомобілі. Організовано виставку пожежно-технічного озброєння, вогнегасників.

            Під час зустрічі з школярими співробітники в цікавій та доступній формі доводять до дітвори основні правила безпеки, яких необхідно дотримуватися у повсякденному житті. Також рятувальники демонструють учням та викладачам  закладу як користуватися вогнегасником та роздають інформаційні пам’ятки застережного характеру. 

            Вже старшим - школярам співробітники Служби порятунку розповідають про вибухонебезпечні предмети. Наголошують, що необхідно обминати покинуті будівлі або недобудови, ні в якому разі не чіпати та не торкатись підозрілих предметів, зовні схожих на вибухонебезпечні, а при їх виявленні негайно повідомити правоохоронні органи або Службу порятунку за номером «101».

            Шановні батьки!

     Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці.

            Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

 

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

 

Провідний інспектор Коростенського РУ

ГУ ДСНС України

у Житомирській області                                              Михайло МАКАРЧУК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь