Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У рамках програми Президента «Велике Будівництво» триває велика робота, спрямована на збереження українських автошляхів, — Олександр Федько

Дата: 01.10.2021 14:15
Кількість переглядів: 334

 

Фото без опису

 

01 жовтня по всій території України почала працювати система автоматичного габаритно-вагового контролю «Зважування у русі» (WiM-комплекси). На Житомирщині такі пункти габаритно-вагового контролю розміщені поблизу с. Дідовичів Новоград-Волинського району та с. Сінгурів Житомирського району.

 

Відсьогодні за порушення габаритно-вагових норм передбачений штраф у розмірі від 8,5 до 51 тисячі гривень.

 

Упродовж останніх 9 місяців інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією перевірено майже 3900 транспортних засобів та складено понад 200 актів щодо порушень габаритно-вагових параметрів. Загалом стягнуто більш ніж 9,7 мільйони плати за перевантаження.

«Це гарний приклад комплексного підходу до вирішення проблем, що існували в нашій країні роками, адже зараз держава не лише будує та ремонтує автошляхи в рамках програми Президента України «Велике будівництво», а й впроваджує ефективну систему контролю за їх збереженням», — зазначив заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько.

Він також звернув увагу перевізників та власників вантажів щодо дотримання габаритно-вагових норм на автошляхах Житомирщини.

«Це не лише вимога законодавства, а й важлива складова соціальної відповідальності бізнесу. Дороги будуються на роки і мають слугувати жителям громад протягом усього терміну експлуатації. Тож будьмо відповідальними, щоб пересуватися з комфортом», — додав Олександр Федько.

Нагадаємо, що з 01.10.2021 набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», який посилює відповідальність за порушення вагових норм.

 

Крім того, на дорогах «Великого будівництва» цього року встановлять ще понад 60 систем «Зважування-в-русі».

 

Довідково. Система WiM — інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм. Майданчик системи перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово у режимі реального часу за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття автомобільних доріг або на прогонових будовах мостів та шляхопроводів.

 

Навантаження на кожну вісь вимірюється як мінімум у трьох послідовних точках. Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь та кожне колесо окремо, кількість осей, швидкість руху тощо.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь