Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ОБОВ’ЯЗКОВОГО ПРОДАЖУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ВИРОБНИКАМИ ВИКЛЮЧНО НА ЕЛЕКТРОННИХ АУКЦІОНАХ

Дата: 23.09.2021 12:04
Кількість переглядів: 229

 

Фото без опису

         Вчора на засіданні Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Міністерством енергетики постанову «Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами».

Відтепер виробники електричної енергії, незалежно від форми власності (окрім тих виробників, яким встановлено «зелений» тариф та виробників електричної енергії, які за результатами аукціону набули право на підтримку), здійснюють продаж електричної енергії за двосторонніми договорами виключно на електронних аукціонах.

Таким чином створюються рівні умови для торгівлі електричною енергією на ринку двосторонніх договорів для всіх категорій виробників електричної енергії.

«Нові правила стимулюватимуть і виробників, і споживачів зосереджуватись на довгострокових контрактах. Споживачі отримуватимуть електроенергію за стабільною ціною впродовж тривалого періоду, виробники – можливість фінансового збалансування підприємств та реалізацію довгострокових планів розвитку компаній», – зазначив перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь