Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МОЗ ОНОВИВ ПРОТОКОЛ «ІНТЕГРОВАНЕ ВЕДЕННЯ ХВОРОБ ДИТЯЧОГО ВІКУ»

Дата: 16.09.2021 16:37
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

         Уніфікований клінічний протокол «Інтегроване ведення хвороб дитячого віку» підсумовує найпоширеніші стани, на які найчастіше хворіють діти до 5 років. Документ розроблений на виконання Стратегії людського розвитку та пріоритетів програми президента «Здорова Україна».

Протокол допомагає лікарям ефективно діяти на засадах доказової медицини в конкретних клінічних ситуаціях, уникаючи неефективних та помилкових втручань. Цей документ також допомагає спеціалістам первинної ланки відокремити загрозливі стани, які потребують негайної консультації, госпіталізації та дообстеження, а також формує рекомендації щодо лікування станів на первинному рівні. Такий підхід не перевантажує медичну систему і сприяє якісному наданню медичної допомоги дітям. Востаннє протокол оновлювали в травні 2016 року.

Прототипом усіх клінічних настанов України є міжнародні рекомендації. Де б не хворіла дитина: в Україні, країнах Африки чи Південної Америки — вона отримає однакові рекомендації щодо лікування. Утім, дуже важливо, щоб у протоколах були наведені ліки й діагностичні маніпуляції, дозволені в Україні. Оновлений протокол зазнав корекції в частині зареєстрованих в Україні лікарських засобів. Через те, що була актуалізована база даних щодо безпеки застосування препаратів, було вкрай важливо прибрати з рекомендацій ліки, які за оновленими інструкціями більше не можна призначати дітям.

Актуалізація українських протоколів надзвичайно важлива й медична спільнота чекає на них. Адже якщо протоколи довго не оновлюються, лікарі не мають уніфікованих рекомендацій і кожен обирає оприлюднені раніше міжнародні протоколи на власний розсуд. Крім того, оновлення протоколів дає лікарям змогу орієнтуватися у великій кількості сучасних досліджень, які вони не встигають опрацьовувати самі.і орієнтуватися і своїй роботі на найавторитетніші рекомендації.

Ознайомитися з протоколом можна за посиланням: https://cutt.ly/MW7s60I

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь