Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МОЗ ОНОВИВ ПРОТОКОЛ «ІНТЕГРОВАНЕ ВЕДЕННЯ ХВОРОБ ДИТЯЧОГО ВІКУ»

Дата: 16.09.2021 16:37
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

         Уніфікований клінічний протокол «Інтегроване ведення хвороб дитячого віку» підсумовує найпоширеніші стани, на які найчастіше хворіють діти до 5 років. Документ розроблений на виконання Стратегії людського розвитку та пріоритетів програми президента «Здорова Україна».

Протокол допомагає лікарям ефективно діяти на засадах доказової медицини в конкретних клінічних ситуаціях, уникаючи неефективних та помилкових втручань. Цей документ також допомагає спеціалістам первинної ланки відокремити загрозливі стани, які потребують негайної консультації, госпіталізації та дообстеження, а також формує рекомендації щодо лікування станів на первинному рівні. Такий підхід не перевантажує медичну систему і сприяє якісному наданню медичної допомоги дітям. Востаннє протокол оновлювали в травні 2016 року.

Прототипом усіх клінічних настанов України є міжнародні рекомендації. Де б не хворіла дитина: в Україні, країнах Африки чи Південної Америки — вона отримає однакові рекомендації щодо лікування. Утім, дуже важливо, щоб у протоколах були наведені ліки й діагностичні маніпуляції, дозволені в Україні. Оновлений протокол зазнав корекції в частині зареєстрованих в Україні лікарських засобів. Через те, що була актуалізована база даних щодо безпеки застосування препаратів, було вкрай важливо прибрати з рекомендацій ліки, які за оновленими інструкціями більше не можна призначати дітям.

Актуалізація українських протоколів надзвичайно важлива й медична спільнота чекає на них. Адже якщо протоколи довго не оновлюються, лікарі не мають уніфікованих рекомендацій і кожен обирає оприлюднені раніше міжнародні протоколи на власний розсуд. Крім того, оновлення протоколів дає лікарям змогу орієнтуватися у великій кількості сучасних досліджень, які вони не встигають опрацьовувати самі.і орієнтуватися і своїй роботі на найавторитетніші рекомендації.

Ознайомитися з протоколом можна за посиланням: https://cutt.ly/MW7s60I

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь