Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

НСЗУ: ТАРИФ ЗА ПАКЕТОМ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ГЕМАТОЛОГІЧНИХ ТА ОНКОГЕМАТОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГ ЗАХВОРЮВАНЬ СТАНОВИТЬ ПОНАД 54 ТИС. ГРН

Дата: 16.09.2021 16:35
Кількість переглядів: 361

 

         Лімфома – це злоякісне пухлинне захворювання лімфатичної системи. Виділяють лімфому Ходжкіна і всі інші види лімфом – неходжкінські лімфоми. Це серйозне захворювання, яке може виникнути в будь-якому віці та прогресувати з плином часу.

За даними Національного інституту раку, у 2020 році в Україні перебувало на обліку 54 760 пацієнтів зі злоякісними захворюваннями лімфатичної та кровотворної системи. З них понад 35 тисяч 500 – з лімфомами.

Раннє виявлення лімфоми та розпочате лікування збільшують шанси пацієнта на повне одужання. Первинними симптомами захворювання є, зокрема, такі: безболісне збільшення лімфовузлів, нічна пітливість, різка втрата маси тіла, підвищення температури тіла, втомлюваність, кашель.

Тож якщо виникають такі симптоми, необхідно в першу чергу звернутись до свого лікаря, з яким укладено декларацію. Зважаючи на стан здоров’я, вік і схильність до певних захворювань чи ризик спадковості, вчасно призначить необхідні огляди й аналізи. Така перевірка є безоплатною для будь-якої людини, яка підписала декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром.

Для проходження обстеження пацієнт може обрати будь-який медичний заклад, який уклав договір з НСЗУ на надання таких послуг. Як комунальний, так і приватний. За електронним направленням сімейного лікаря ці послуги для пацієнта є безоплатними. З 01 квітня 2021 року лікарі первинки створили 64 тисячі 418 електронних направлень на консультації до гематологів. З них, з підозрою на лімфоми – 719. Педіатри створили 22 тисячі 068 е-направлень на консультації до дитячих гематологів. І з них 31 е-направлення - з підозрою на лімфому.

Лікування пацієнтів з онкологією – в особливому фокусі уваги Національної служби здоров’я України. У Програмі медичних гарантій на 2021 рік на раннє виявлення та лікування онкозахворювань закладено понад 5 млрд грн. Також впроваджено новий пакет – «Лікування та супроводу пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями».

У рамках Програми медичних гарантій-2021, НСЗУ законтрактувала 58 медичних закладів на лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах. За цим пакетом з 01 квітня цього року допомогу отримали 11 тисяч 820 пацієнтів. А медичним закладам за лікування цих пацієнтів НСЗУ виплатила понад 381 млн грн.

Діагностичні дослідження для пацієнтів з підозрою на онкозахворювання, а також для пацієнтів у ремісії, оплачуються за амбулаторним пакетом. В оплату цього пакету закладено кошти на необхідний обсяг медичних послуг, яких потребує пацієнт. У Програмі медичних гарантій заклади онкологічного профілю мали можливість укласти договір на цей пакет. Тариф за пакетом для лікування гематологічних та онкогематологічних захворювань становить понад 54 тис. грн. За лікування дітей за цими пакетами НСЗУ платить втричі більше.

Якщо людині клінічно та морфологічно встановили діагноз, то подальша діагностика вже буде відбуватися в межах пакетів хіміотерапевтичного та радіологічного лікування, або за онкогематологічним пакетом послуг. Пацієнт з лімфомою може безоплатно отримати, за необхідності, і хірургічне, і радіологічне лікування. Оперативні втручання пацієнтам з онкологією виконуватимуть за пакетом хірургії.

Безоплатна допомога пацієнту з лімфомою, за Програмою медичних гарантій, включає:

  • лабораторні та інструментальні дослідження;
  • стаціонарне або амбулаторне лікування;
  • знеболення та ліки з Нацпереліку.

Крім ліків, які передбачені Нацпереліком, пацієнти з онкологією можуть отримати у медичному закладі препарати, що закуповуються централізовано Міністерством охорони здоров’я України за кошти державного бюджету.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь