Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МІНЦИФРИ: ЯК ПРАЦЮВАТИМУТЬ «ЖОВТІ» ТА «ЗЕЛЕНІ»   ВНУТРІШНІ COVID-СЕРТИФІКАТИ В ДІЇ

Дата: 16.09.2021 09:27
Кількість переглядів: 215

 

         Міністерство цифрової трансформації, Міністерство охорони здоров'я та Національна служба здоров'я працюють над розробкою двох версій внутрішніх COVID-сертифікатів в Дії — «жовтої» та «зеленої». Вони запрацюють відповідно до нових карантинних обмежень для запобігання поширенню COVID-19. Уряд вже ухвалив зміни до постанови № 1236, які набудуть чинності з 20 вересня.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки лише в цифровому форматі. Друкувати сертифікати на папері відповідного кольору не потрібно. «Жовтий» сертифікат можна буде отримати після першої дози вакцини. Він діятиме 120 днів. А «зелений» — після повного курсу вакцинації — діятиме 365 днів. Згідно з постановою також продовжений термін дії міжнародного COVID-сертифіката про вакцинацію. Він також діятиме 365 днів від моменту щеплення.

«Внутрішні COVID-сертифікати допоможуть під час карантину продовжувати працювати та розвиватися бізнесу. Зараз ми активно працюємо над впровадженням цього функціонала в застосунку Дія. Згодом також додамо можливість згенерувати сертифікат на порталі Дія та роздрукувати його, якщо у вас немає смартфона або вам зручніше користуватися паперовим варіантом», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Це допоможе зберегти економічну активність, якщо Україна перейде в “жовту” зону епідемічної небезпеки. Обмеження на проведення масових заходів не будуть вводитися, якщо усі учасники або відвідувачі, крім неповнолітніх, а також не менше як 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат. Однак кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником. Також навчальні заклади працюватимуть, якщо будуть не менше як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами.

У разі введення «червоного» рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть, якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат. Також вони не застосовуватимуться за умови наявності «зеленого» COVID-сертифіката у всіх відвідувачів (крім неповнолітніх), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів.

На сьогодні COVID-сертифікатами в застосунку Дія активно користуються тисячі українців. За статистикою, близько 650 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в Дії. З кожним днем їхня кількість збільшується. Тисячі людей вже протестували міжнародні COVID-сертифікати в різних країнах Європи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь