Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД ЗАТВЕРДИВ МЕТОДИКУ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ З РІЗНИЦІ В ТАРИФАХ

Дата: 09.09.2021 11:53
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

 

         На засіданні Уряду 08 вересня затверджено Методику визначення заборгованості з різниці в тарифах. Документ був розроблений на виконання Закону щодо врегулювання боргів за спожиті енергоносії підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«29 серпня набрав чинності закон, який, серед іншого, передбачає і врегулювання питання боргів ТКЕ. Для його реалізації необхідна методика розрахунків різниці в тарифах — сьогодні її затвердили, це важливе рішення. Документ дає можливість розпочати процедуру верифікації обсягів заборгованості з різниці в тарифах в розрізі кожного підприємства окремо. А далі — компенсація з держбюджету. Зазначу, такий формат підтримки з боку держави було обговорено під час спільних нарад з представниками органів місцевого самоврядування на виконання завдання, поставленого Урядом», — зазначив Олексій Чернишов.

Зазначимо, затверджена Методика передбачає механізм розрахунку підприємствами різниці в тарифах у розрізі категорій споживачів (населення та бюджетні установи), зокрема, передбачає положення щодо:

· розрахунку фактичних нарахувань за теплову енергію та комунальні послуги;

· розрахунку фактичних витрат на теплову енергію та комунальні послуги;

· обмеження в частині величини втрат теплової енергії та води в мережах, що обліковуються на підприємствах, при розрахунку різниці в тарифах .

Відповідно до Методики, розрахунки різниці в тарифах будуть подаватися суб’єктами господарювання до територіальної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, положення про яку було затверджено на засіданні Уряду 01 вересня 2021 року.

Робота територіальних комісій має бути проведена найближчим часом, адже суми, які будуть визначені комісіями, ляжуть в основу законопроекту щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», розгляд якого заплановано на вересень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь