Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД СХВАЛИВ ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ ЩОДО ПОСИЛЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ У СФЕРІ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 09.09.2021 11:52
Кількість переглядів: 279

 

         08 вересня уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у сфері надання соціальних послуг».

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» надавачі соціальних послуг повинні відповідати критеріям діяльності надавачів соціальних послуг, встановленим Урядом, та бути включені до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

За результатами перевірок обласними, Київською міською державними адміністраціями діяльності надавачів соціальних послуг було виявлено, що вони не надають інформації про свою діяльність для включення їх до Реєстру надавачів соціальних послуг і працюють з порушенням вимог чинного законодавства.

Так, виявлено 822 надавачі послуг недержавного сектору, які надають послуги з проживання. Притягнуто до відповідальності 460 керівників надавачів соціальних послуг, а також направлено до адміністративних судів 25 позовних заяв щодо застосування заходів реагування. Складено органами Нацполіції 69 адміністративних протоколів та розпочато 49 кримінальних проваджень.

З метою врегулювання питання посилення відповідальності за невиконання вимог законодавства у сфері соціальних послуг пропонується внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Довідково

На веб-сайті Мінсоцполітики розміщено Реєстр надавачів соціальних послуг, який наразі працює в тестовому режимі, в якому міститься інформація щодо понад 3 тисяч надавачів соціальних послуг, у тому числі щодо понад 400 таких надавачів недержавного сектору.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь