Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД УХВАЛИВ ЩЕ ОДНЕ РІШЕННЯ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ТА ЗНИЖЕННЯ ЗАГРОЗИ ВЧИНЕННЯ ДИВЕРСІЇ ЩОДО ЯДЕРНИХ УСТАНОВОК

Дата: 09.09.2021 11:41
Кількість переглядів: 240

         Ще один крок зроблено Урядом для зміцнення національної безпеки України та зниження загрози вчинення диверсії щодо ядерних установок, радіоактивних матеріалів, джерел іонізуючого випромінювання, радіоактивних відходів й неприйнятних радіаційних наслідків.

         Уряд 8 вересня 2021 року ухвалив рішення про утворення Комісії з координації дій учасників державного плану взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади на випадок вчинення диверсій щодо ядерних установок, ядерних матеріалів, інших джерел іонізуючого випромінювання у процесі їх використання, зберігання або перевезення, а також щодо радіоактивних відходів у процесі поводження з ними.  

Визначено склад Комісії, що забезпечуватиме загальну координацію дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, Національної академії наук та органів Служби безпеки України задля успішної протидії будь-яким спробам правопорушників вчинити диверсії щодо ядерних установок, ядерних матеріалів, інших джерел іонізуючого випромінювання, об’єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами. Головою Комісії визначено Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості. 

На сьогодні в Україні діє державний план взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади на випадок вчинення диверсій щодо ядерних установок, ядерних матеріалів, інших джерел іонізуючого випромінювання у процесі їх використання, зберігання або перевезення, а також щодо радіоактивних відходів у процесі поводження з ними, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. № 598.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь