Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА ЗА ОСНОВУ ЗАКОНОПРОЕКТ ЩОДО СТВОРЕННЯ ОКРЕМОГО НАПРЯМУ СПОРТУ – СПОРТУ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ

Дата: 09.09.2021 09:40
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

 

         Верховна Рада України 08 вересня прийняла за основу проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо спорту ветеранів війни» (№ 5526). За рішення проголосувало 327 парламентарів. 

«Сьогодні український Парламент підтримав в першому читанні законопроект щодо створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни. Його реалізація забезпечить доступність занять спортом для максимальної кількості українських захисників, а також сприятиме проведення спортивних змагань серед ветеранів не лише у великих містах, а в інших територіальних громадах», – зазначив заступник Міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний.

За його словами, в законопроекті враховано пропозиції Мінветеранів, зокрема,  щодо  визначення на законодавчому рівні створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни.

«На сьогоднішній день розвиток спорту ветеранів війни не унормовано. Саме тому Мінветеранів подав свої пропозиції, і ми дуже вдячні за підтримку Парламенту», – зазначив Ігор Безкаравайний

Заступник Міністра наголосив, що спорт ветеранів війни має великі досягнення та значний соціальний  компонент – авідновлення, реабілітація і комунікація між ветеранами. Проте, для доступності занять спортом для максимальної кількості ветеранів держава має забезпечити проведення таких змагань не лише у великих містах, а в інших територіальних громадах.

«Прийняття законопроекту в цілому створить умови для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту ветеранів війни, сприяння участі захисників України у спортивних змаганнях, у тому числі міжнародних, створення належних умов для розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів», – підкреслив Ігор Безкаравайний.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь