Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Вакцинація проти COVID-19: На Житомирщині щеплено більше 60 % освітян, – ОДА

Дата: 02.09.2021 10:27
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

Про це повідомив заступник начальника управління-начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА Юрій Салімонович журналістам телеканалу «UA: ЖИТОМИР».

  

Станом на 31 серпня в області найбільше вакциновано працівників освіти у Бердичівському районі – майже 66 % отримали 1 дозу та близько 41 % – 2 дози.

 

Найменше щеплених від коронавірусної інфекції освітян у Коростенському районі – близько 55 % отримали 1 дозу та 33 % – 2 дози. Зокрема в Гладковицькій, Ушомирській та Олевській територіальних громадах.

 

Юрій Салімонович також зауважив, що заклади професійної та професійно-технічної освіти випереджають заклади загальної середньої освіти Житомирської області за кількістю вакцинованого персоналу та наразі вже досягли необхідної позначки.  

 

З огляду на збільшення кількості нових випадків захворювання на коронавірус в Україні та Житомирщині зокрема, під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад заступник голови облдержадміністрації Юрій Оханський наголосив на необхідності пришвидшення темпів проходження освітянами області вакцинації проти Covid-19.

 

Адже відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року” у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

 

Юрій Оханський нагадав, що вакцинація працівників закладів освіти проводиться організовано, мобільними бригадами з імунізації.

 

Алгоритм запису та проведення вакцинації освітян проти COVID-19 визначено Міністерством охорони здоров’я України та передбачає такі етапи:

 

керівники закладів освіти формують списки охочих вакцинуватись у своєму закладі;

 

керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти надають списки органам управління освітою місцевих рад, які їх направляють Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

 

керівники закладів профтех та фахової передвищої освіти надають списки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, який направляє їх Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

 

керівники закладів вищої освіти направляють списки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Сформовані списки охочих вакцинуватися проти COVID-19 передаються до мобільних бригад, які у найкоротші терміни приїдуть до навчального закладу для проведення імунізації.

 

Крім того, всі охочі можуть щепитися в найближчому центрі масової вакцинації, які працюють 7 днів на тиждень.

 

Нагадаємо, що станом на 01 вересня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 299 407 осіб, з яких 39 491 – учителі та інші працівники сфери освіти

 

Сьогодні, 01 вересня, Міністр Сергій Шкарлет звернувся до освітян щодо вакцинації.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь