Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН «ПРО ЗАХОДИ, СПРЯМОВАНІ НА ПОДОЛАННЯ КРИЗОВИХ ЯВИЩ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ НА РИНКУ ПРИРОДНОГО ГАЗУ»

Дата: 27.08.2021 14:21
Кількість переглядів: 351

                                                          Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Президент України під час засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад підтримав пропозицію щодо врегулювання боргів підприємств ТКЕ перед НАК Нафтогаз України. Напередодні старту нового опалювального сезону 2021/2022 підписання цього Закону є дуже важливим. Це черговий крок до системного вирішення проблемної ситуації у галузі тепло- та водопостачання», – наголосив Олексій Чернишов.

Закон передбачає:

  • процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання за природний газ перед НАК «Нафтогаз України»;

  • можливість погашення коштом державного бюджету заборгованості з різниці в тарифах перед підприємствами ТКЕ (теплокомуненерго) та ВКГ (водопровідно-каналізаційного господарства);

  • включення до заборгованості, яка підлягає реструктуризації, заборгованості підприємств, щодо якої ухвалені судові рішення або укладено мирові угоди.

Розробка положень Закону відбулася за участі Мінрегіону. Завданням найближчого часу є внесення відповідних змін до Державного бюджету, а також розробка та прийняття підзаконних актів щодо імплементації закону.

Зазначимо,  під час засідання Палати місцевих регіональних влад, який пройшов третього червня у Хмельницькому, Президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію щодо врегулювання боргів підприємств теплокомуненерго перед НАК Нафтогаз України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь